IJsselland

Werk als vrijwilliger bij Brandweer IJsselland

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie.

Werken bij de brandweer brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Zij mogen altijd een beroep op je doen. Je laat al het werk vallen, want iedere seconde telt en jij bent degene die het verschil kan maken. Samen met je brandweercollega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn.

Over Brandweer IJsselland

Brandweer IJsselland bestaat uit 35 brandweerkazernes verspreid over de regio. In IJsselland zijn ongeveer 950 brandweermannen en –vrouwen actief. Een klein deel is beroeps, de overige 800 mensen zijn in dienst als vrijwilliger. In 90% van de gevallen rukken zij als eerste uit. Voor de brandweer is het daarom belangrijk om steeds over voldoende vrijwilligers te kunnen beschikken.

Voorwaarden

Om te kunnen werken bij de brandweer zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Hieronder staan ze voor je op een rijtje.

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt een goede gezondheid en conditie
  • Je hebt minimaal vmbo werk- en denkniveau
  • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanleveren
  • Je woont en/of werkt in de buurt van de kazerne (max. 4 minuten afstand)

Opleiding

Als uit het selectietraject en de aanstellingseisen blijkt dat je geschikt bent om bij de brandweer te werken, dan bieden wij je een opleiding aan. Met deze opleiding (leergang Manschap) leer je in twee jaar alles wat je van het brandweervak moet weten. In het eerste jaar van de opleiding moet je per week in ieder geval rekening houden met een avond les, een oefenavond en een dagdeel thuisstudie. Bekijk de ‘Werken bij de Brandweer‘ pagina voor meer informatie over de inhoud van de opleiding.

Vergoeding

Als brandweervrijwilliger ontvang je een vergoeding voor je inzet. Naast de vaste maandelijkse vergoeding ontvang je ook een uurvergoeding voor uitrukken, cursussen, oefeningen en overige werkzaamheden. De uurvergoeding hangt af van het soort activiteit en van je functie.

Vacatures

In oktober 2023 start de nieuwe wervingsronde weer. Houd deze pagina en de socials dus in de gaten!

Informatiegids

Wil je meer informatie over wat het inhoudt om te werken bij de brandweer? Of wil je juist meer weten over de opleiding, vergoeding of het selectietraject? Bekijk dan de informatiegids.

Download de informatiegids

Werkgeversbrochure

Jouw medewerker ‘delen’ met de brandweer? In deze brochure lees je er alles over.

Download werkgeversbrochure
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box