IJsselland

Jeugdbrandweer

Ben je enthousiast over de brandweer? Dan is de jeugdbrandweer misschien wel iets voor jou! Brandweer IJsselland heeft vijf jeugdkorpsen, verdeeld over de regio:

  • Jeugdbrandweer Dalfsen
  • Jeugdbrandweer Deventer
  • Jeugdbrandweer Hardenberg
  • Jeugdbrandweer Kampen
  • Jeugdbrandweer Zwolle

Bij de jeugdbrandweer oefen je als team het blussen van branden. Geen echt vuur natuurlijk, dat is te gevaarlijk, maar wel echt met water. Als jeugdlid kom je te weten wat de brandweer nog meer doet naast het blussen van branden. Je leert je werken in een team en doorzetten. Elke wekelijkse oefenavond oefen je échte brandweertaken en werk je als team naar de landelijke wedstrijden toe om te strijden tegen de andere jeugdkorpsen. Ook werk je aan je spierballen, want een slangenbundel rol je regelmatig uit.

Wij zijn op zoek naar jou!
We zoeken jongens en meiden van 11 t/m 14 jaar, die alles over de brandweer willen leren en super enthousiast zijn. De jeugdbrandweer kan de opstap zijn naar de echte brandweer. Wij leren je wat de brandweer allemaal voor taken heeft. Gezelligheid en lol maken met elkaar hoort hier ook bij.

Iets voor jou?
Wil je nog meer weten over de jeugdbrandweer? Op de website van Jeugdbrandweer Nederland lees je wat de jeugdbrandweer precies is en doet. Direct aanmelden als jeugdlid doe je per mail.

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box