2023: Grip op kwaliteit

15 februari 2024
Door regio: IJsselland

We blikken terug op 2023 met ons publieksjaarverslag. Zo hadden we op 7 februari ons eerste GRIP incident op de A28, op 21 maart openden we de grootste meldkamer van Nederland en sinds 25 november zijn wij een 112-bomenbos rijker. Dit en meer lees je in het publieksjaarverslag.

Samen met onze partners werkten we in 2023 aan de voorbereiding op de crisis van morgen. Hierin werd een grote stap gezet door onder andere de crisisorganisatie anders in te richten. Door meer in te spelen op de risico’s die we in onze regio lopen.

Incidenten, crises en successen

Arjan Mengerink: “We kregen te maken met incidenten, korte en langer durende crises. Dat had impact op onze organisatie en onze mensen. Veranderingen in de maatschappij en langdurige crises vroegen om regionale coördinatie en regie. Denk bijvoorbeeld aan de toestroom van vluchtelingen, maar ook aan de gevolgen van de klimaatcrisis in storm en hoogwater, de energietransitie en cyberdreigingen. We hadden en hebben een grote rol in een landelijk project om informatie uit te wisselen tussen veiligheidsregio’s, de rijksoverheid, gemeenten en tal van partners: KCR2.

Maar we vierden ook successen, zoals de opening van de grootste meldkamer van Nederland: Meldkamer Oost-Nederland. Ook speelde de brandweer in op andere type branden. Zo namen we een blusschuimcontainer en een blusrobot in gebruik, stapten we over op nieuwe brandstof en gebruikten we innoverende technieken in opleidingen en oefeningen.

Met het jubileum van tien jaar Veiligheidsregio IJsselland voor ons maken we onszelf verder klaar voor de toekomst.”

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box