Brandweervrijwilliger

Brandweer Gelderland-Midden zoekt enthousiaste vrijwilligers (m/v) die het korps komen versterken. Vrijwilligers die actief bijdragen aan de veiligheid van de directe omgeving. Vrijwilligers die samen een team vormen waarop je kunt bouwen. Want: collegialiteit staat bij ons hoog in het vaandel. Samen sta je klaar voor brandbestrijding en hulpverlenende taken. De fysieke inspanning is afwisselend en uitdagend. Veilighandelen tijdens ons werk staat hoog op de agenda. De sociale omgeving is open en warm. En de burger waardeert hulp van de brandweer zeer!

 

Wij zoeken mannen en vrouwen voor de verschillende brandweerposten in onze regio.

 

Wat doet een vrijwilliger?

Bij de brandweer verricht je belangrijk, uitdagend en afwisselend werk. Vanaf de eerste dag dat je aangesteld bent als vrijwilliger doe je mee tijdens de oefenavonden. Gemiddeld heeft jouw ploeg één oefenavond per 2 weken. Daarnaast ga je aan de slag met de opleiding tot manschap, zodat je na het opleidingsjaar mee kunt op de uitruk. De opleiding tot manschap start in september, is één avond per week en duurt ongeveer 2,5 jaar.

 

Wat vragen wij?

Brandweer Gelderland-Midden zoekt mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die wonen en werken in de omgeving van de brandweerkazerne en minstens een opleiding hebben gevolgd op vmbo-niveau. Het is een grote pré als je overdag beschikbaar bent om uit te rukken. Een goede gezondheid en conditie is vereist. De selectieprocedure vindt plaats door middel van een gesprek met de collega's van de kazerne. Naast het gesprek is een positieve uitslag van de medische aanstellingskeuring en Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voorwaarden voor aanstelling.

 

Wat bieden wij?

Als brandweervrijwilliger heb je recht op een vergoeding conform de landelijke CAO brandweervrijwilligers. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van de functie. De vergoeding bestaat uit een vaste jaarvergoeding en op declaratiebasis een vergoeding voor  (langdurig) oefenen en uitrukken.

 

Interesse?

Meer informatie over brandweer gelderland-midden vind je op http://www.brandweer.nl/gm

 

Over Brandweer Gelderland-Midden

Brandweer Gelderland-Midden bestaat in haar huidige vorm sinds 1 januari 2014 en maakt onderdeel uit van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). Vanuit 41 uitrukposten werken we voor de 15 gemeenten in ons verzorgingsgebied met bijna 685.000 inwoners. Op de verschillende brandweerposten werken ruim 800 vrijwilligers, zo'n 280 fulltime medewerkers en zijn meer dan 200 voertuigen aanwezig. De meeste kazernes worden volledig bezet door vrijwilligers. Zij zorgen samen met de beroeps voor een 24-uurs paraatheid.

 

Wij kijken uit naar je reactie!

Bennekom
Schoolstraat 14
6721 DV Bennekom
088 355 6111

Delen