3 redenen om vandaag stil te staan bij het bijzondere werk van de brandweer

  • Zuidoost-Brabant
  • 04 mei 2017
  • Omdat we 24/7 klaar staan voor het redden van mensen en dieren.
  • Omdat we hulpverleners zijn in hart en nieren en omdat vrijwilligers vaak ook beschikbaar zijn als BHV’er in het bedrijf waar ze werken.
  • Omdat het vandaag, 4 mei, de internationale dag van de brandweer is.

Brandweermensen over de hele wereld zetten zich 24/7 in om de maatschappij brandveiliger te maken. Ze zijn enorm toegewijd en zetten zich talloze uren in voor een brandveilige maatschappij. 

Om het werk van al die brandweermensen te eren is het op 4 mei de internationale dag van de brandweer (International Firefighters Day). Op deze dag staan we in Nederland en in het buitenland stil bij het werk van brandweermensen. Dit is ook de dag dat we brandweermensen die ons in het verleden ontvallen zijn tijdens hun brandweerwerk herdenken. 

Wil je meer weten over de International Firefighters Day? Kijk dan op www.firefightersday.org.

De vrouwen binnen Brandweer Nederland willen zichtbaar zijn en hun kwaliteiten laten zien. Dit doen zij door vanuit hun kracht een plek in te nemen aan tafel en op de werkvloer.

  • Netwerk Brandweervrouwen Netwerk Brandweervrouwen

Je proeft of ruikt het niet

Het gevaarlijke van koolmonoxide is: je proeft of ruikt het niet. Bij inademing raak je al snel bewusteloos.

Heb je een kachel of geiser die slecht onderhouden is of in een slecht geventileerde ruimte staat? Dan kan er koolmonoxide vrijkomen. Ook de verkeerde aansluiting van een moderne CV-ketel kan een oorzaak zijn.

Delen