Brabant-Zuidoost

Over regio Brabant-Zuidoost

Het werkgebied van Brandweer Brabant-Zuidoost bestaat uit 21 gemeenten. In die gemeenten wonen ongeveer 750.000 inwoners.

Stedelijke en landelijke gebieden

Zuidoost-Brabant heeft van alles wat. Eindhoven, Helmond en hun directe omgeving zijn stedelijke gebieden, voor de rest is het een landelijke regio. In het landelijke gebied zijn veel agrarische bedrijven en meerdere bos-, veen- en heidegebieden. Maar de regio staat ook bekend als de meest innovatieve regio van Nederland.

Logistieke functie

De regio heeft een belangrijke logistieke functie. Er zijn grote snelwegen met drukke verkeersknooppunten. Er lopen enkele spoorverbindingen en er zijn 2 vliegvelden (Eindhoven Airport en Kempen Airport). Zowel de wegen als de spoorwegen hebben een belangrijke functie bij het vervoer van goederen vanuit de havens van Antwerpen en Rotterdam naar de rest van Europa.

Samenwerking over de (regio)grens

De regio Zuidoost-Brabant grenst aan de regio Midden-en West-Brabant, Noord-Brabant en Noord-Limburg. Iedere regio heeft zijn eigen brandweerkorps. Samenwerking is erg belangrijk. We ondersteunen elkaar bij incidenten die rondom de regiogrens gebeuren. Ook bij zeer grote incidenten weten we elkaar te vinden.
Dat geldt ook voor onze Belgische partners; de provincies Limburg (B) en Antwerpen.

35 Kazernes
4 Vacatures
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box