E-bike? Verklein het risico op brand!

23 november 2022
Door regio: Brabant-Zuidoost

1 op de 3 Nederlanders heeft een e-bike. En in 2021 zijn er zelfs meer e-bikes verkocht dan ‘normale’ fietsen in ons land. Je kunt dus wel zeggen dat elektrische fietsen, maar ook e-scooters, steeds populairder worden.

Geniet langer van je accu én verklein de kans op brand

Door je accu op de juiste manier te laden gaat hij minder snel kapot. Maar wist je dat je hierdoor ook het risico op brand door het opladen van je accu verkleint?

Voor het veilig laden van je accu geven we de volgende tips:

1.       Gebruik altijd de originele lader van je accu. Namaakladers kunnen de accu van je e-bike of e-scooter namelijk beschadigen. Daarnaast kan een goedkope alternatieve lader zorgen voor kortsluiting, waardoor brand kan ontstaan.

2.       Laad je accu overdag op. Mocht de accu oververhit raken, dan kan je snel de lader van de stroom afhalen. Is de accu oververhit geraakt? Neem voordat je jouw e-bike of e-scooter weer gebruikt contact op met je fietsspecialist. Die kan zien of je accu is beschadigd.

3.       Hang een rookmelder op de plek waar je je accu oplaadt. Je wordt dan direct gewaarschuwd als er iets fout gaat tijdens het laden.

4.       Leg je accu tijdens het opladen altijd op een vlakke ondergrond. Zorg er ook voor dat er niets op of onder de accu ligt dat in brand kan vliegen.

Meer tips voor veilig laden

Wil je meer tips voor het veilig laden van je accu? Kijk op iklaadaccuraat.nl

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box