Jeugdbrandweer Oss

De jeugdbrandweer van Oss oefent om de 14 dagen in de even weken op donderdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur (niet tijdens schoolvakanties) in en rond de brandweerkazerne aan de Wethouder van Eschstraat 260 in Oss. De groep heeft ruimte voor 16 jeugdleden. Deze zijn ingedeeld in twee groepen, namelijk junioren en aspiranten.

Door het jaar heen neemt de jeugdbrandweer deel aan diverse activiteiten, zoals onder andere het Midzomerfestijn in de Ruwaard en de dodenherdenking. Ook proberen we elk jaar een ploeg klaar te stomen voor de jeugdbrandweer vaardigheidstoetsen en de landelijke jeugdbrandweer toetsdag in november.

Contactpersoon voor de jeugdbrandweer in Oss is Theo Abbenes, tel 0638165809 / 0646236469, e-mail t.abbenes@brwbn.nl

Wil je goede indruk krijgen? Check dan Facebook van Jeugdbrandweer Oss.

Lid worden in Oss

Eerst dient het aanmeldingsformulier ingevuld te worden. Het formulier moet je toesturen aan de jeugdbrandweer. De adresgegevens staan in het aanmeldingsformulier. Omdat er momenteel een wachtrij is voor nieuwe leden, kan het even duren voordat je wordt benadert om toe te stromen tot de jeugdbrandweer in Oss.

Wanneer er een plekje vrij is, zal er een gesprek volgen met het toekomstige jeugdlid en de ouder(s)/verzorger(s). Bij een positieve uitkomst van dit gesprek volgen er drie proeflessen. Zowel het toekomstige jeugdlid, de ouder(s)/verzorger(s) én de leiding van de jeugdbrandweer, hebben in die drie proeflessen de mogelijkheid om te beoordelen of de jeugdbrandweer geschikt is

Historie

Jeugdbrandweer Brabant-Noord post Oss is begonnen in 2002 als jeugdbrandweer Oss. De jeugdbrandweer was toen alleen bestemd voor de jeugd die in de gemeente Oss woonde. De officiële opening werd gedaan in oktober 2002 door de toenmalige burgemeester H. Klitsie en commandant P. Verspeek.

Toen de regionalisering kwam in 2011 zijn we samen gaan werken met de posten Grave en Vught, later in 2014 is hier Heusden bij gekomen, onder de naam Jeugdbrandweer Brabant-Noord post Oss. Nu is de jeugdbrandweer voor de jeugd in de hele regio.

Delen