Kazerne Stadskanaal

Over de kazerne

Welkom!

Stadskanaal is één van de 39 brandweerkazernes in de provincie Groningen. In Stadskanaal zijn 31 vrijwilligers actief om de brandveiligheid van de inwoners te vergroten. Wij oefenen één keer in de twee weken op maandagavond.

112 hulpverleningsdag

Kom ook naar de 112 hulpverleningsdag op zaterdag 21 september 2024 van 10.00 tot 16.00 uur. Meer weten? Bekijk wat je kunt doen op de 112 hulpverleningsdag.

Specialismes

Naast het blussen van brand en helpen bij ongevallen hebben wij ook nog specialismes. Specialismes op onze kazerne zijn verkenningseenheden en meetploegen.

Vrijwilliger worden?

Klaar staan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. 24/7 klaar staan met jouw collega’s in de ploeg.

Spreekt teamwerk, kameraadschap en mensenwerk je aan en wil je jezelf ontwikkelen? Dan zou het werken als vrijwilliger bij de brandweer heel goed bij je kunnen passen.

Bezoek de pagina Neem contact op

Heb je vragen, neem contact op met de ploegchef: Menno Alberts of Paul Roozendaal (zuidoost@vrgroningen.nl).

Wil je meer lezen over het brandweervak, jouw rol als vrijwilliger en verhalen van brandweermensen? Lees dan verder op de vrijwilligerspagina van Brandweer Groningen.

Ervaringsverhalen

Emile

Materieel in kazerne Stadskanaal

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
2

Hoogwerker

Lees meer overHoogwerker
1

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1

Waterongevallenvaartuig

Lees meer overWaterongevallenvaartuig
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box