Groningen

Over regio Groningen

Brandweer Groningen bestaat uit alle brandweerkazernes in de provincie Groningen en maakt deel uit van Veiligheidsregio Groningen. Vanuit 39 kazernes werken we voor 10 gemeentes in onze provincie met ruim 590.000 inwoners.

Op de verschillende brandweerposten werken ongeveer 750 vrijwilligers, zo’n 87 fulltime medewerkers en er staan meer dan 70 voertuigen. In de 2 kazernes in de stad Groningen staan de beroepscollega’s 24/7 paraat.

Vrijwilliger bij de brandweer worden

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger bij de brandweer in jouw woonplaats aan de slag te gaan? Kijk op de pagina voor vrijwilligers. Of lees de ervaringsverhalen van onze vrijwilligers.

Onze taken

Wij hebben vier hoofdtaken. Deze hoofdtaken noemen we taakvelden. Onder de taakvelden vallen een aantal basistaken. Maar soms is het werk ingewikkelder. In zo’n geval zetten we specialistisch materiaal in. Elk taakveld heeft zijn eigen specialismen. Lees hier meer over op de website van Veiligheidsregio Groningen.

Jeugdbrandweer in Groningen

Brandweer Groningen heeft 5 jeugdbrandweerteams, met leden tussen de 11 en de 18 jaar oud. Heb je interesse in de jeugdbrandweer of wil je meer weten? Bekijk de pagina over de jeugdbrandweer.

39 Kazernes
2 Vacatures
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box