Buurtbrandweerman Luc nu ook actief in de Indische Buurt

  • Groningen
  • 31 januari 2019

Woon je in de Indische Buurt in de stad Groningen en heb je vragen over brandveiligheid in huis of in de straat? Vanaf nu kun je terecht bij onze buurtbrandweerman Luc Oldenhof. In 2018 kwamen er meer meldingen uit de Indische Buurt binnen bij ons dan uit andere wijken. Daarom is Luc een half jaar lang in de wijk voor het beantwoorden van vragen en het aanbieden van hulp op het gebied van brandveiligheid daar. Want het brandveiliger maken van woningen is de verantwoordelijkheid van ons allemaal! Luc is ook actief als buurtbrandweerman in De Wijert.

Waarom buurtbrandweerzorg?

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste woningbranden ontstaan door dingen die mensen zelf doen of laten. Dit veroorzaakt veel slachtoffers. Daarom willen wij graag bijdragen aan het brandveiliger maken van woningen. Om dat waar te maken is gekozen voor buurtbrandweerzorg. In de Indische Buurt wordt dit gedaan door Luc Oldenhof: ‘’Als buurtbrandweerman wil ik de schakel vormen tussen bewoners, ondernemers en Brandweer Groningen. Samen kunnen we veel winst halen’’, aldus Luc.

Waarom in de Indische Buurt?

Hij vervolgt: ‘’Na eerder succes in De Wijert en Helpman is besloten dat ik mijn werk ook in de Indische Buurt ga doen. In de Indische Buurt staan veel flatwoningen en boven- en benedenwoningen. Over het algemeen zijn de risico’s bij brand in deze groep groter vergeleken met andere huizen. Daarnaast ontvingen wij in 2018 veel meldingen uit deze relatief kleine Indische Buurt’’.

Heb je een vraag?

Neem contact op met Luc Oldenhof als je iets wilt bespreken dat te maken heeft met brand. Het mag van alles zijn. Ook biedt Luc gratis woningchecks aan. Hij komt dan bij je thuis om samen een rondje door je woning te maken en geeft adviezen over wat veiliger kan. Je kunt Luc bellen via 088 – 162 4635 of mailen via luc.oldenhof@vrgroningen.nl

Nieuwsgierig geworden? Kijk ook de Facebookpagina van buurtbrandweerman Luc: Buurtbrandweerman Groningen

Delen