Ruim 1700 bezoekers voor de ‘Three-Minute-Store’ Delfzijl

  • Delfzijl
  • 26 september 2018

Afgelopen weken konden mensen de ‘Three-Minute-Store’ bezoeken in Delfzijl. Eind augustus werd de pop-up store feestelijk geopend. Met succes, want er zijn ruim 1700 bezoekers geweest.

Waarom ‘Three-Minute’?
De winkel heet ‘Three-Minute-Store’, omdat je bij een woningbrand gemiddeld drie minuten hebt om jezelf en je huisgenoten in veiligheid te brengen. Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak denken dat ze meer tijd hebben, om bijvoorbeeld belangrijke spullen te pakken. Brand verspreidt zich helaas veel sneller dan vaak gedacht wordt. In de pop-up winkel willen we het bewustzijn onder mensen over brandgevaar en vluchten bij brand vergroten. In de winkel kun je door verschillende woningruimtes lopen, bijvoorbeeld de keuken of de slaapkamer, waar je de gevaren van brand kunt ontdekken. Ron Mulder (47 jaar) was één van de bezoekers. Hij bezocht samen met zijn vrouw de pup-up store: “Je weet allemaal wel wat het beste is en hoe je je huis moet inrichten, maar tijdens het bezoek word je je daar weer bewust van”. Na het bezoek hebben Ron en zijn vrouw direct nieuwe en betere rookmelders opgehangen in hun huis.

Volgende locatie
Na de succesvolle weken in Delfzijl is Hoogezand nu aan de beurt. Vanaf medio november kunnen belangstellenden in Hoogezand ondervinden wat de gevaren zijn van brand in en om huis. Het adres van de nieuwe 'Three-Minute-Store' is Gorecht-Oost 135 in winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand

 

Delen