Grote brand treft transportbedrijf Vlagtwedde

  • Vlagtwedde
  • 17 maart 2018

Rond half vijf op zaterdagmiddag 17 maart werd de brandweer van Vlagtwedde gealarmeerd voor een brand in een bedrijfspand aan de Weenderstraat in Vlagtwedde. De brand die in loodsen woedde ging gepaard met forse rookontwikkeling.

Opschaling
Vanwege de melding werd vóór aankomst van de eerste brandweereenheid door de meldkamer al opgeschaald naar grote brand. Een grote loods van een transportbedrijf stond toen al volledig in de brand. Twee extra blusvoertuigen, een hoogwerker en een dompelpomp vanuit verschillende Groninger brandweerposten werden ter assistentie gealarmeerd.

De eerste inzet was gericht op de bescherming van enkele aan de voorzijde van de loods gelegen woningen. Toen dit gelukt was, besloot de brandweer het blussen te stoppen en de loods te laten uitbranden. Het sein ‘brand meester’ kon omstreeks 18:00u gegeven worden.

Overlast
Een grote rookpluim, die in de richting van Stadskanaal waaide, was in de verre omtrek te zien. De brandweer adviseerde mensen met rookoverlast ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen. Tevens werd een NL alert met dezelfde waarschuwing verzonden.

Nafase
De loods met daarin onder andere vrachtwagens en landbouwmateriaal kan in z’n geheel als verloren worden beschouwd.

Gedurende de nacht en zondagochtend is een kleine ploeg brandweermensen ter controle bij de brand gebleven. Stichting Salvage zal zich ontfermen over de afwikkeling van de schade.

Delen