Londen - Kan dit mij ook overkomen?

  • Groningen
  • 15 juni 2017

Waarschijnlijk heb je gisteren met ongeloof gekeken naar de catastrofale brand in een flatgebouw in Londen. Wij begrijpen dat zo'n brand kan leiden tot tal van vragen over jouw eigen brandveiligheid thuis. Of je nu in een flat woont of elders, het is goed om je te realiseren dat brand overal kan ontstaan. Daar wordt ook in de bouwregelgeving rekening mee gehouden. Daarom moeten gebouwen aan veel brandveiligheidsvoorwaarden voldoen. Tijdens de bouwfase wordt dit door ons en de gemeente beoordeelt. Speciaal bewoonde gebouwen controleren wij ook om de zoveel tijd.

Echter is het ook belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Niet alleen om brand te voorkomen, maar ook om jezelf voor te bereiden mocht het wel mis gaan.

Hoe bereid je je voor?

Door:

Wat als er toch brand is?
Wanneer de brand bij jouw thuis is heb je zeer beperkte tijd om te vluchten. Al binnen enkele minuten bereikt de rook alle ruimtes waarvan de deur open staat, waardoor het zicht op alle mogelijke vluchtroutes ontnomen wordt. Zorg er dus voor dat je zo snel mogelijk jouw medebewoners alarmeert, jezelf en anderen in veiligheid brengt en 112 belt.

Wanneer de brand bij de buren is, heb je gemiddeld wat meer tijd om te vluchten. Maar ook dan is het advies om zo snel mogelijk medebewoners te alarmeren, jezelf en anderen in  veiligheid te brengen en 112 te bellen.

Delen