Manschap/Duiker (2 fte)

Ter versterking van Brandweer Noord, cluster 24-uursdienst, zijn wij op zoek naar een enthousiaste: Manschap/Duiker (2 fte). Weet jij al dat jij dit bent? Solliciteer dan nu! Weten wat het inhoudt? Lees dan even verder. 

Standplaats Leeuwarden - werkzaam in de 24-uursdienst

Brandweer Fryslân streeft naar een ‘Great Place to Work’ voor alle medewerkers. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Oog voor interne doorstroom en het verwezenlijken van ambities vallen daar ook onder.

Ons team

Je gaat deel uitmaken van de cluster 24-uursdienst binnen afdeling Noord. Ons cluster bestaat uit drie ploegen met per ploeg 13 collega’s, allemaal met kennis en passie voor het brandweervak. Wij richten ons op het voorkomen en beperken van brand, brandbestrijding, waterongevallen, incident-bestrijding gevaarlijke stoffen en zetten ons in bij technische hulpverlening.

Als Medewerker 24-uursdienst:

 • word je repressief ingezet op taken behorende bij Manschap.
 • voer je de functie uit met meerdere specialismen zoals brandweerduiker (video), gaspakdrager en/of voertuigbediener.
 • word je, in overleg met je ploegleider, ingezet binnen één of meerdere beheersmatige cluster(s): Materieelbeheer, Vakbekwaamheid, Risicobeheersing/planvorming.

Als Medewerker 24-uursdienst beschik jij over:

 • een MBO-3 diploma (let op: aangepaste functie-eis).
 • minimaal diploma manschap.
 • een goede gezondheid en voldoende conditie om de functie te kunnen uitvoeren.
 • een rijbewijs C en voertuigbediener is een pré.
 • de competenties: zorgvuldig, communicatief, stressbestendig, samenwerkend, daadkrachtig, innovatief en creatief. 
 • de kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht.
 • bij voorkeur niet ouder dan 30 jaar in verband met de maximale aanstelling in een bezwarende functie van 20 jaar.

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal € 2.904,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 6 CAR UWO).
 • Voor deze functie geldt een onregelmatigheidstoelage van 17,22 %. 
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 18,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding.
 • Wij zoeken een collega voor een langere periode. We starten met een aanstelling voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren en wanneer je voldoet aan de eisen, dan wordt dit omgezet naar vast.
 • Het betreft hier een bezwarende functie waarbij het tweede loopbaanbeleid van de brandweer van toepassing is. Binnen dit beleid mag er maximaal 20 jaar in een bezwarende functie worden gewerkt. In die 20 jaar neem je zelf de regie en word je door de organisatie ondersteund in een tweede loopbaantraject naar een nieuwe functie. Dit kan zowel binnen als buiten de organisatie zijn. 

Selectieprocedure 

De selectieprocedure bestaat uit een aantal componenten; looptest, zwemvaardigheidstest, hoogte- en engtevreestest en vaardigheidstest(en). Daarnaast worden er kennismakingsgesprekken georganiseerd. Een duik-medische keuring, een duik-psychologische test en het voorleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maken onderdeel uit van deze procedure.  

Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.  

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Dennis van Harten, clusterhoofd 24-uursdienst, (vanaf 16 augustus bereikbaar) telefoonnummer 088 – 229 8960.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Berry Duin, ploegleider, (vanaf 2 augustus bereikbaar) telefoonnummer 088 - 229 8967.

Word jij onze nieuwe collega?

Dan horen we graag van jou! Solliciteer nu! Je kunt tot en met uiterlijk dinsdag 24 augustus 2021. 

De selectiedagen (conditie) vinden plaats op 2 of 3 september 2021. Afhankelijk van de uitslag van deze testen kun je worden uitgenodigd voor de vaardigheidstesten; deze vinden plaats op 4 september 2021. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 11 september 2021. We verzoeken je hier rekening mee te houden.

In verband met het coronamaatregelen kunnen de genoemde data wijzigen. De mogelijkheid bestaat dat het sollicitatiegesprek digitaal wordt gevoerd. Indien je wordt uitgenodigd zullen we daar tijdig over communiceren.

Wil je meer weten over Brandweer Fryslân en Veiligheidsregio Fryslân? Ga dan naar www.brandweerfryslan.nl of www.veiligheidsregiofryslan.nl.  

Leeuwarden Hoofdpost
Aldlânsdijk 11
8934 AA Leeuwarden
088-2299999

Delen