Brandweer post Marken landskampioen

  • 26 september 2016

Maar liefst 2 wedstrijdploegen van Brandweer Zaanstreek-Waterland hadden zich geplaatst voor de finale van de landelijke ABWC brandweerwedstrijden in Berghem. Zaterdag 24 september 2016 namen Marken en Purmerend deel aan de wedstrijden in de klasse 112. Met een fantastisch resultaat: Marken werd landskampioen en Purmerend behaalde een mooie 9e plaats!

De wedstrijduitdaging

Zaterdag 24 september 2016 is een dag geworden om nooit te vergeten. De wedstrijdploegen en supporters reisden af naar Berghem voor de landelijke finale klasse 112 in Berghem. Ze werden in de finale geconfronteerd met verschillende uitdagingen in een complex scenario, dat professioneel moest worden aangepakt.

Het scenario

Al tijdens het aanrijden was de weg geblokkeerd. Hierna troffen de ploegen een omgeslagen caravan met slachtoffers. In deze caravan was nog een hond aanwezig. Verder een container waar een slachtoffer onder lag. Daarnaast was er ook nog een kraan die een auto had geraakt met daarin een slachtoffer dat bekneld was. Voor de bevelvoerder was het maken van keuzes en de prioritering van groot belang.

Marken landskampioen en Purmerend 9e plaats

De uitslag werd met spanning afgewacht. Van alle ploegen heeft Marken het uiteindelijk het beste gedaan en mag zich een jaar lang kampioen van Nederland noemen! De ploeg uit Purmerend heeft een hele mooie negende plaats behaald. De korpsleiding van Brandweer Zaanstreek-Waterland feliciteert de ploegen met het behaalde resultaat. Er is in de afgelopen periode hard geoefend en er is een topprestatie geleverd!

Fotograaf: Pieter Pereboom, Pep, www.markernieuws.com

Delen