Zaanstreek-Waterland

De Brandweer VR Experience

“Een woningbrand overkomt mij niet.” Dat denken veel mensen. Toch rukt de brandweer jaarlijks vele malen uit voor woningbranden.

Gelukkig kun je zelf veel doen om je huis brandveiliger te maken. Of, als er toch brand uitbreekt, de gevolgen ervan te beperken. Weet jij wat er in jouw huis kan zorgen voor brand? Hoe je bij brand veilig kunt vluchten en wat je moet doen bij vlam in de pan? Dit en meer ervaar je in de Brandweer VR Experience.

De Brandweer VR Experience is een unieke virtual reality (VR) beleving in 360°. Je leert hoe je brand voorkomt en ervaart wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Thuis ervaren? Dat kan ook!
Met onze Brandweer VR Experience container bezoeken we regelmatig markten, braderieën en open dagen in Zaanstreek-Waterland. Maar je kunt de Brandweer VR Experience ook gewoon thuis ervaren.

De Brandweer VR Experience app is namelijk verkrijgbaar in de Google Play Store (Android) en App Store (iOS). Het enige wat je nodig hebt is de app, een smartphone en een VR cardboard bril. Deze brillen zijn verkrijgbaar in diverse winkels. En sinds kort kun je de experience in ‘2D modus’ ook zonder VR cardboard bril ervaren.

De Brandweer VR Experience is een initiatief van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en is gericht op het vergroten van de bewustwording op het gebied van brandveiligheid.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box