Vacature: Adviseur Risicobewustzijn inwoners & omgeving

Interne en externe werving, vacaturenummer: 2020-12
Adviseur Risicobewustzijn inwoners & omgeving (Medewerker ontwikkeling III)

Samen werken aan veiligheid

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst. De ambitie van de VNOG is om een regio te zijn waar mensen veilig kunnen wonen, werken en recreëren.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio), de afdelingen Risicobeheersing, Crisisbeheersing en de afdeling Bedrijfsvoering. De VNOG is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Wij zijn actief in 22 gemeenten op 56 brandweerposten. Samen werken we met 1.500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan brandweerzorg; de preventie en voorbereiding op rampen en calamiteiten en de bestrijding daarvan.

De VNOG is volop in ontwikkeling en de afdeling Risicobeheersing in het bijzonder: we bereiden ons voor op de nieuwe Omgevingswet en de veranderende rol van de brandweer en veiligheidsregio hierin. De afdelingen Risicobeheersing en Crisisbeheersing werken op een aantal terreinen intensief samen. Binnen de afdelingen bewegen onze medewerkers organisch mee met deze ontwikkelingen wat vraagt om een flexibele houding.
De afdeling Risicobeheersing bestaat uit drie teams; team Brandveiligheid Oost, team Brandveiligheid West en team Omgevingsveiligheid. Team Omgevingsveiligheid opereert regionaal en staat aan de basis van informatie gestuurd werken. In de (nabije) toekomst hebben we breed inzicht in de aanwezige risico’s en kunnen we met behulp van beschikbare data en maatschappelijke ontwikkelingen zoals robotica incidenten voorspellen.

Voor het team Omgevingsveiligheid zijn we op zoek naar een:
Adviseur Risicobewustzijn inwoners & omgeving
(HR21: Medewerker ontwikkeling III, standplaats Apeldoorn voor 1,0 fte)

Het werk
Op basis van beschikbare informatie en risicoanalyses maak je effectieve beïnvloedingstrategieën. Je ontwikkelt interventies, (publieks)campagnes of andere acties richting burgers in onze gemeenten en je beoordeelt de effecten hiervan. In de uitvoering zoek je actief de samenwerking op met andere branches, merken, overheden, instellingen of het onderwijs. Het betreft een nieuwe functie waarin je wordt uitgedaagd met frisse ideeën en a-typische oplossingen te komen. In deze pioniersfase geef je input aan het toekomstig beleid op het gebied van risicocommunicatie. In deze rol krijg je ruimte voor innovatie en pilots, die vervolgens regionaal worden uitgerold. Voor andere collega’s ben je tevens de vraagbaak op het gebied van gedragsverandering en je neemt hen mee in nieuwe denkwijzen. In voorkomende gevallen treed je op als projectleider of campagnecoördinator om de (brand)veiligheid van een doelgroep of branche te verbeteren. 

De functie-eisen
Je beschikt over een relevante opleiding, tenminste op Hbo-niveau, bijvoorbeeld in de richting van communicatie, marketing, psychologie, veranderkunde of gedragswetenschappen. Je hebt kennis van gedragsmodellen. Je kan op basis van gedragstheorieën meetbare doelgedragingen formuleren en in te zetten gedragstechnieken onderbouwen. Je bent in staat om in een korte tijd concrete interventies, campagnes of andere acties richting burgers, bedrijven en organisaties te ontwikkelen en uit te voeren. Je bent in staat nieuwe samenwerkingen aan te gaan buiten onze organisatie en brengt daarbij verschillende belangen bij elkaar. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kan makkelijk schakelen op verschillende niveaus van een organisatie. Je bent een verbindende en creatieve persoonlijkheid. Deze functie is ook geschikt voor academische starters.

Ons aanbod
Wij bieden een uitdagende functie in een organisatie in beweging. Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Afhankelijk van opleiding en ervaring word je ingeschaald in aanloopschaal 9 of functionele schaal 10 met een maximum salaris van € 4.406,- bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling. Naast het salaris bouw je maandelijks een vrij besteedbaar budget op ter hoogte van 17,45% van het salaris, welke naar eigen inzicht in te zetten is voor bijvoorbeeld extra vrije tijd of salaris.

Interesse?
Ben jij de expert gedragsverandering veilig leven en zie je voor jezelf een rol weggelegd bij de veiligheidsregio? Solliciteer dan naar deze functie.

Deze functie wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

Informatie en solliciteren 
Voor vragen kun je terecht bij Carla van der Worp, Teamleider Omgevingsveiligheid, c.vanderworp@vnog.nl of 06-23562526 of Jimmy Korswagen, Adviseur ontwikkeling brandweer, j.korswagen@vnog.nl of 06-52565899.

Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met 5 april 2020 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Carla van der Worp. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De sollicitatiegesprekken vinden vooralsnog plaats in week 15. Afhankelijk van het verloop van de Corona crisis kan dit moment wijzigen.

 

Noord- en Oost-Gelderland
Europaweg 79
7336 AK Apeldoorn
088-310 4000

Delen