Teamleider Vakbekwaamheid Oost (HR21: Tactisch Leidinggevende III)

Samen werken aan veiligheid

Vacaturenummer: 2018-45

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises, en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio) en de multidisciplinaire afdeling Crisisbeheersing. De brandweer Noord- en Oost-Gelderland is één van de 25 regionale brandweren in Nederland. In onze regio zijn 56 brandweerposten actief in 22 gemeenten. De GHOR geeft op basis van afspraken met ambulancedienst, zorginstellingen, zorgaanbieders en de GGD invulling aan de geneeskundige hulpverlening bij rampen en ongevallen. In de afdeling Crisisbeheersing komen de lijnen samen die de VNOG met andere partners in de hulpverlening kent. Daarbij gaat het onder andere om Defensie, Rijkswaterstaat, Waterschappen etc.

Samen werken we met 1500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan basis- en opgeschaalde brandweerzorg, de voorbereiding op rampen en calamiteiten, en de bestrijding daarvan.

Voor het team Vakbekwaamheid Oost van de afdeling Brandweerondersteuning zijn wij op zoek naar een tijdelijke:

Teamleider Vakbekwaamheid Oost (HR21: Tactisch Leidinggevende III)
32 uur per week, standplaats Zutphen

Het werk
Als teamleider geef je integraal leiding aan het team Vakbekwaamheid Oost (12 medewerkers). Samen met de andere teamleiders van de afdeling Brandweerondersteuning werk je aan verbetering van de dienstverlening en maak je verbinding met collega’s, zowel binnen als buiten de afdeling. Je stuurt op de vakvolwassenheid van je medewerkers en stimuleert het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Verder adviseer je over de vakbekwaamheid binnen de organisatie op tactisch en soms ook strategisch niveau. Ook stuur je projecten aan op het vlak van vakbekwaamheid en draag je bij aan beleidsontwikkeling.

De functie-eisen
Voor deze vacature beschik je over een afgeronde relevante HBO-opleiding en heb je ervaring in een leidinggevende functie op tactisch niveau, die bij voorkeur raakvlakken heeft met vakbekwaamheid en/of dienstverlening. Daarbij heb je een visie op de inhoud en de positionering van vakbekwaamheid en ben je een stevige persoonlijkheid. Belangrijk is dat je goed kunt analyseren, kunt aanpakken en dichtbij het team staat. Competenties als verantwoordelijkheid, visievorming, coaching, communicatie en besluitvaardigheid worden als zeer belangrijk geacht.

Wij verwachten een servicegerichte en flexibele houding binnen het dagvenster, wat betekent dat je ook werkzaamheden in de avonduren zal verrichten.

Kandidaten
Deze vacature wordt tegelijkertijd zowel intern als extern uitgezet. Tot de interne kandidaten behoren:

  • Alle medewerkers (zowel beroeps als vrijwillig) aangesteld bij de VNOG;
  • Medewerkers die op basis van een uitzend- of payrollovereenkomst werkzaam zijn bij de VNOG;
  • Medewerkers die bij de VNOG gedetacheerd zijn vanuit een ambtelijke aanstelling.

Bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor op de externe kandidaat.

Ons aanbod
Het betreft een tijdelijke functie tot 1 maart 2019 (met een optie tot verlenging). We bieden de kans op verdere persoonlijke ontwikkeling en het opdoen van ervaring in een dynamische omgeving. Aanstelling zal, afhankelijk van je situatie, plaatsvinden op tijdelijke basis, detachering of payroll.

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt voor de functie van Tactisch leidinggevende III op basis van een 36-urige werkweek een salaris geboden in aanloopschaal 10 of functieschaal 11, maximaal €4.859,- bruto per maand. Daarnaast bieden wij goede secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden.

Nadere informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Dick de Vries afdelingshoofd Brandweerondersteuning. Hij is vanaf 13 augustus 2018 bereikbaar op telefoonnummer 06-23642036. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Sollicitatie
Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met 2 september 2018 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Dick de Vries. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 28 september 2018.

- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

Zutphen
Gerard Doustraat 129
7204 EW Zutphen
088-310 4710

Delen