Teamleider Omgevingsveiligheid

Externe werving, vacaturenummer: 2019-38
Teamleider Omgevingsveiligheid (HR21: Tactisch leidinggevende II)

Vacature Teamleider Omgevingsveiligheid

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst. De ambitie van de VNOG is om een regio te zijn waar mensen veilig kunnen wonen, werken en recreëren.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio), de afdeling Risicobeheersing, Crisisbeheersing en de afdeling Bedrijfsvoering.
De VNOG is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Wij zijn actief in 22 gemeenten op 56 brandweerposten. Samen werken we met 1.500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan brandweerzorg; de preventie en voorbereiding op rampen en calamiteiten en de bestrijding daarvan.

De VNOG is volop in ontwikkeling en de afdeling Risicobeheersing, waar het team Omgevingsveiligheid deel van uit maakt, in het bijzonder: we bereiden ons voor op de nieuwe Omgevingswet en de veranderende rol van de brandweer en veiligheidsregio hierin. Binnen de afdeling bewegen onze medewerkers organisch mee met deze ontwikkelingen wat vraagt om mensgericht leiderschap.

De afdeling Risicobeheersing bestaat uit drie teams; team Brandveiligheid Oost, team Brandveiligheid West en team Omgevingsveiligheid. De teams Brandveiligheid zijn dicht bij onze partners zoals gemeenten, omgevingsdiensten en onze eigen afdelingen Incidentbestrijding en GHOR georganiseerd. Zij houden zich bezig met eerstelijns brandveiligheidsvraagstukken met name binnen het omgevingsrecht. Team Omgevingsveiligheid opereert regionaal en staat aan de basis van informatie gestuurd werken. In de (nabije) toekomst hebben we breed inzicht in de aanwezige risico’s en kunnen we met behulp van beschikbare data en maatschappelijke ontwikkelingen zoals robotica incidenten voorspellen (predictive analyses).

Voor het team Omgevingsveiligheid zijn we op zoek naar een:

Teamleider Omgevingsveiligheid
(HR21: Tactisch leidinggevende II, standplaats Apeldoorn voor 1,0 fte)

Het werk
Dit team bestaat uit verschillende specialisten o.a. op het gebied van informatieanalyse, natuurbrandpreventie, externe veiligheid van risicovolle bedrijven, brandveilig leven en brandonderzoek. Binnen het team Omgevingsveiligheid wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van informatiesturing, doelgroepenbenadering en risicocommunicatie. Innovatie speelt hierbij een belangrijke rol. Als teamleider geef je sturing aan de benodigde veranderingen binnen de afdeling en het team, ben je procesgericht en sta je voor de vakmensen binnen je team. Je initieert en geeft ruimte aan nieuwe strategische ontwikkelingen, zonder resultaten op de korte termijn uit het oog te verliezen. Je kunt ook ingezet worden als project- of programmaleider voor specifieke vraagstukken binnen de afdeling Risicobeheersing en de rest van de organisatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om het ontwikkelen en implementeren van nieuwe werkwijzen.

De functie-eisen
Alle leidinggevenden van de VNOG moeten de kwaliteiten bezitten om ervoor te zorgen dat de medewerkers optimaal presteren en de kwaliteit leveren om de organisatiedoelen te bereiken. Dit betekent dat je je medewerkers kent, oprecht interesse hebt in dat wat hen drijft en oog hebt voor het talent van de medewerkers. Je kent de inhoud, stuurt op proces en geeft leiding aan het team. Je geeft richting en ruimte zodat jouw medewerkers verantwoorde­lijkheid nemen en maximaal presteren. Ook daag je medewerkers uit om de lat steeds hoger te leggen. Je bent in staat adequaat en efficiënt samen te werken met andere leidinggevenden binnen de organisatie.

Wij verwachten dat je beschikt over een academisch werk– en denkniveau. Verder beschik je over een relevante opleiding, tenminste op hbo-niveau, bijvoorbeeld in de richting van bedrijfskunde, informatiekunde of bestuurskunde. Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring binnen een omgeving met een hoge bestuurlijke en politieke druk en een organisatie in ontwikkeling. Het is dus geen functie voor een startend leidinggevende.

Je hebt een visie op het gebied van Risicobeheersing, dan wel je bent in staat om de inhoud op korte termijn eigen te maken en een eigen visie te vormen. Je kunt deze vertalen voor een organisatie in transitie naar onze rol binnen de nieuwe Omgevingswet. Je bent een verbindende persoonlijkheid en je kunt met een overstijgende blik analyseren en handelen, maar je kunt ook dichtbij het team en de uitvoering staan.

Ons aanbod
Wij bieden een uitdagende functie in een organisatie en team in beweging. Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor in eerste instantie de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet naar een vast dienstverband. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Afhankelijk van opleiding en ervaring word je ingeschaald in aanloopschaal 11 of functionele schaal 12 met een maximum salaris van € 5.756,- bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling (salaristabel per 1 januari 2020, Car-Uwo). Naast het salaris bouw je maandelijks een vrij besteedbaar budget op ter hoogte van 17,45% van het salaris, welke naar eigen inzicht in te zetten is voor bijvoorbeeld extra vrije tijd of salaris.

Interesse?
Ben jij een teamleider en zie je voor jezelf een rol weggelegd bij de Veiligheidsregio? Solliciteer dan naar deze functie.

Informatie en solliciteren 
Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Jeroen Wesselink, afdelingshoofd Risico- en Crisisbeheersing, jeroen.wesselink@vnog.nl of 06-10885203 of met Remco ten Raa, teamleider Risicobeheersing Brandveiligheid Oost, r.tenraa@vnog.nl of 06-13366404.

Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met 12 januari 2020 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Jeroen Wesselink. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 16 en/of 17 januari 2020, je hoort op 14 januari 2020 of je hiervoor wordt uitgenodigd.

- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

Noord- en Oost-Gelderland
Europaweg 79
7336 AK Apeldoorn
088-310 4000

Delen