Wij zoeken collega's!

Kom naar de online informatieavond op 15 april

Inwoners van Groenlo, maar ook mensen die overdag in Groenlo werken, dat is de groep (m/v) waar we naar op zoek zijn. Belangstelling? Op donderdag 15 april om 20.00 uur organiseren we een online informatiebijeenkomst. Aanmelden kan via mail brandweerpostgroenlo@vnog.nl. De bijeenkomst is vanwege corona níet op de kazerne maar via een Live Teams meeting online (duurt ongeveer een uur). Het belooft een interessante bijeenkomst te worden! Kun je 15 april onverhoopt niet, stuur dan toch een mail zodat we jou op een ander moment kunnen informeren.

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwillige brandweercollega's en om op sterkte te blijven zijn continue nieuwe mensen nodig. Brandweerpost Groenlo kan bijvoorbeeld nieuwe mensen gebruiken.
Benieuwd of dit wat voor jou is? Kom dan eens kijken tijdens een oefenavond, aanmelden kan via brandweerpostgroenlo@vnog.nl

De brandweer in Groenlo zoekt met name mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan ben je zeer zeker ook van harte welkom!

Vergoeding
Als brandweerman/vrouw red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

De brandweermensen van Groenlo combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, hebben wij jou nodig! Ben je tussen de 18 en 45 jaar oud dan ben je van harte welkom. 
Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren.

Kom naar de oefenavond!
Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom dan eens kijken tijdens een oefenavond, aanmelden kan via brandweerpostgroenlo@vnog.nl
Je toekomstige collega’s verheugen zich op jouw komst en staan klaar om een en ander te demonstreren en om al je vragen te beantwoorden.
Mogelijk ben je wel geïnteresseerd, maar niet in de gelegenheid om te komen.
Neem dan contact op via brandweerpostgroenlo@vnog.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op. 
Ook andere brandweerposten binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland kunnen nieuw talent gebruiken. Kijk op www.bijdebrandweer.nl om welke posten het gaat.

Checklist Checklist

Wie zoeken wij?

 • Man of vrouw vanaf 18 jaar

 • Woont of werkt op maximale afstand van zo'n 5 minuten vanaf de brandweerkazerne

 • Goede lichamelijke- en fysieke conditie

 • Teamplayer / saamhorigheid / kameraadschap

 • Goede beheersing van de Nederlandse taal

 • Minimaal een VMBO-diploma

 • Minimale lengte van 1.65 meter

 • Sportief, aanpakker en geen last van hoogte- en engtevrees

 • Bereid om de benodigde landelijk erkende brandweerdiploma’s te behalen

Checklist Checklist

Wat krijg je ervoor?

 • Afwisseling en goed te combineren met huidige baan

 • Opleiding en trainingen

 • Kameraadschap

 • BHV-certificaat

 • Aantrekkelijke vergoeding: vaste jaarvergoeding, uurvergoeding voor deelname aan oefeningen, bedrag per uur als je wordt ingezet bij brandbestrijding/hulpverlening

Een uitstekende brandweeropleiding

De basisopleiding duurt twee jaar, één avond per week. Of één jaar, één dag per week. Naast het theoretische deel is het de bedoeling dat je veel praktijkervaring opdoet. Dit gebeurt tijdens de wekelijkse oefenavond en de uitrukken. Je krijgt tijdens je opleiding een persoonlijke leerwerkplekbegeleider. 

Een uitdagende klus

Je maakt deel uit van een team van professionele collega's, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving.

Een marktconforme vergoeding

Je bent vrijwilliger maar je krijgt een vaste jaarvergoeding voor je werk bij de brandweer. Daarnaast ontvang je een uurvergoeding voor uitrukken, oefeningen en opleidingen. Wij zorgen ervoor dat je tijdens je werk goed verzekerd bent.

Delen