International Coming Out Day

  • Haarlem
  • 11 oktober 2017

Uit de kast komen is voor veel jongeren, maar ook voor ouderen, een moeilijke periode in hun leven. Het begrip ‘uit de kast komen’ suggereert dat het op één moment gebeurt, terwijl het in feite een langdurig proces kan zijn. In elke sociale omgeving moet opnieuw de beslissing worden genomen om ‘er’ voor uit te komen. Vaak zijn mensen wel open tegenover familie en vrienden, maar niet op school, op het werk of de sportvereniging. 

Regenboogvlag
Wij zijn een open en publiek bedrijf. Dienstbaar voor iedereen. Wij maken daarin geen onderscheid in wie je bent. Verschillen tussen mensen zorgen ervoor dat bestaande patronen doorbroken kunnen worden en nieuwe ideeën ontstaan. We investeren dan ook in een divers personeelsbeleid. Door ook bij Brandweer Kennemerland de regenboogvlag te hijsen, laten we zien dat we een bedrijf en werkgever zijn, waar alle mensen welkom zijn. Ongeacht afkomst, geslacht of seksuele voorkeur. 

In het artikel op de site van Brandweer Nederland kun je lezen hoe moeilijk het voor brandweervrijwilliger Jeroen Crucq was om uit de kast te komen op zijn werk, maar ook wat Netwerk Roze Rood hierin voor hem heeft betekend.

Delen