Brandweer oefent met blushelikopter

  • 20 oktober 2016

Op donderdag 20 oktober organiseert Brandweer Kennemerland samen met natuurbeheerder Waternet en Fire Bucket Operations, een specialistisch team met blushelikopters, een grote oefening.  De oefening vindt plaats in de Amsterdamse Waterleidingduinen, in het grondgebied van de gemeente Zandvoort. De oefening duurt van 09.30 uur tot uiterlijk 16.00 uur. 

Doel oefening
Het doel van de oefening is procedureel en operationeel  goed voorbereid te zijn op een natuurbrand in Kennemerland met bijstand van blushelikopters. 

Unieke kans
Fire Bucket Operations is een samenwerking tussen de Koninklijke Luchtmacht, de brandweer van veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en het Instituut Fysieke Veiligheid. Een gezamenlijke oefening met het team van de blushelikopters is een unieke kans voor Brandweer Kennemerland met verschillende natuurgebieden in het verzorgingsgebied. Fire Bucket Operations oefent eens per jaar in een ander natuurgebied. Dit jaar krijgt Kennemerland de kans samen met hen te oefenen.

Oefengebied afgesloten
Het oefengebied wordt afgesloten en vrijgemaakt van bezoekers om reden van veiligheid, gebruikelijk bij de inzet van blushelikopters. Om de oefening zo realistisch mogelijk te maken worden rookmachines ingezet die witte rook produceren. Of de rook zichtbaar is voor de omgeving hangt af van de weersomstandigheden. De helikopter zal overvliegen, landen en opstijgen. Dit gebeurt twee keer in de ochtend en twee keer in de middag.
 

Wij gebruiken cookies