Kazerne Wessem

Over de kazerne

Post Wessem is een vrijwilligerspost die reeds decennia zijn bijdrage levert aan de veiligheid van de inwoners van de gemeente Maasgouw. Post Wessem is opgericht vanuit de voormalige gemeente Wessem. Post Wessem vervult hoofdzakelijk in het verzorgingsgebied Maasgouw een cruciale rol bij incidenten.

Specialisatie

Post Wessem heeft naast de basishulpverlening een aanvullende specialisatie. Zo hebben ze een taak specifieke boot voor waterincidenten ter beschikking.

Vrijwilligers gezocht

  • Ben jij fit, enthousiast en kun je goed werken in een team.
  • Wil je naast je gewone baan een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren?
  • Woon of werk je op maximaal 4 minuten van de kazerne post Wessem?
  • Ben je bereid om één avond in de week op de brandweerpost te oefenen en de komende 2,5 jaar 1 extra avond in de week de opleiding te volgen?

Dan is de functie van brandweervrijwilliger misschien iets voor jou.
Neem dan contact met ons op voor een oriënterend gesprek via: pcpostwessem@vrln.nl

Vrijwillige Brandweer Wessem

Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Er gelden dezelfde eisen voor opleiding en oefenen als bij de beroepskrachten. Het grootste verschil is dat de vrijwilliger niet op de kazerne paraat staat, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan uitrukken. Omdat een vrijwilliger in ongeveer 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

Bezoek de pagina Meer informatie over vrijwilliger worden

Algemene informatie

Onze post bestaat uit ongeveer 18 actieve leden. Daarnaast ondersteunen een viertal collega vrijwilligers, als lid van collega brandweerposten in de regio, ons gedurende hun werkdag binnen ons verzorgingsgebied.
Onze reguliere oefenavond is maandagavond, waarbij onze geoefendheid als repressieve brandweerman(vrouw) op peil wordt gehouden.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box