Kazerne Venlo

Over de kazerne

Kazerne Venlo is een gecombineerde beroeps- en vrijwilligerskazerne die in 2010 ontstaan is uit het samenvoegen van de beroepkazerne Venlo en de vrijwilligers uit Tegelen, (Hout)-Blerick en Venlo.

Centrale functie

Kazerne Venlo heeft een centrale functie in de regio, met afdelingen zoals risicobeheersing en veel ondersteunende afdelingen zoals Vakbekwaamheid, Materieel, Ontwikkeling. Brandweer Venlo moet in verhouding tot de meeste andere kazernes in de regio vaak uitrukken. Het komt regelmatig voor dat er twee incidenten tegelijk zijn in Venlo of een incident te groot is voor de eerste eenheid, de beroepsbrandweer. In dat geval krijgen de vrijwilligers een alarm.

Vrijwilligers gezocht

  • Ben jij fit, enthousiast en kun je goed werken in een team.
  • Wil je naast je gewone baan een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren?
  • Woon of werk je op maximaal 4 minuten van de kazerne? Zie kaartje hieronder
  • Ben je bereid om één avond in de week op de brandweerpost te oefenen en de komende 2,5 jaar 1 extra avond in de week de opleiding te volgen? Zie video

Dan is de functie van brandweervrijwilliger misschien iets voor jou. Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst via: postvenlo@vrln.nl

Beroepsbrandweer Venlo

Met het beroepspersoneel zijn er 24 uur per dag, alle dagen in het jaar, 8 personen paraat op de kazerne om uit te rukken. Zij kunnen binnen één tot anderhalve minuut een TS (standaard brandweerwagen) en een specialistisch voertuig tegelijk op de weg krijgen. Hierdoor is snelle brandweerzorg te leveren in een gebied waar circa 86.000 mensen wonen; Venlo, (Hout-)Blerick, Boekend, Tegelen en Steyl.
De dienst van het beroepspersoneel duurt 24 uur. In die 24 uur wordt er geoefend en werkzaamheden uitgevoerd. ‘s Avonds is er tijd voor ontspanning en ‘s nachts wordt er geslapen. Tenzij er een alarm komt…….
Wil je de beroepsploeg Venlo volgen, like hun Facebookpagina.

Vrijwillige Brandweer Venlo

Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Er gelden dezelfde eisen voor opleiding en oefenen als bij de beroepskrachten. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in ongeveer 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.
Vrijwilligers oefenen in de avonduren en krijgen een financiële vergoeding.
Wil je de vrijwilligers volgen, like hun Facebookpagina.

 

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box