Kazerne Stevensweert

Over de kazerne

Brandweer Stevensweert wordt bemand door brandweervrijwilligers. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Als brandweervrijwilliger doe je, samen met jouw ploeg, ontzettend belangrijk werk. Je staat namelijk klaar voor je buren, dorp of stad. Als collega’s klaren jullie de klus, iets om trots op te zijn!

Brandweervrijwilligers gezocht!

Wij zoeken nieuwe vrijwilligers om ons mooie team te komen versterken! Als brandweervrijwilliger zit je niet te wachten op de kazerne op een alarm. Je bent thuis, op het werk, boodschappen doen of op een verjaardag. Het alarm krijg je op een speciale brandweerpager die je bij je draagt. Je kunt hierbij zelf van tevoren aangeven wanneer je beschikbaar bent om opgeroepen te worden.

De naam ‘Brandweervrijwilliger’ is niet altijd een goede omschrijving. Voor de oefen/opleidingsuren en uitrukken krijg je een financiële vergoeding. Echter verwachten we ook dat je voldoende tijd paraat bent om uit te kunnen rukken.

Heb je interesse of vragen? Neem dan contact op met onze postcommandant of bekijk de vacature.

Bezoek de pagina Meer informatie over vrijwilliger worden

Brandweer Stevensweert

Brandweer Stevensweert is een van de kazernes binnen het cluster Roermond, dat behoort tot Veiligheidsregio Limburg-Noord. Het korps bestaat uit 17 enthousiaste vrijwilligers die zich dag en nacht inspannen om de paraatheid van de kazerne te borgen. Dit doen ze door met twee ploegen te werken, ploeg A heeft dienst in de even weken en ploeg B heeft dienst in de oneven weken.

Het korps oefent 3 keer per maand (behoudens de maanden juli en augustus) op de maandagavond van 19:15 tot 21:15 uur.

Leeftijd / Fitheid

De minimum leeftijd voor een brandweervrijwilliger is 18 jaar. Ben je ouder, dan neem je vaak meer levenservaring mee. We zijn altijd op zoek naar een goede mix.

Fitheid
Als brandweervrijwilliger is het belangrijk dat je een basisconditie hebt. Dit wordt jaarlijks getest met een fitheidstest. Twijfel je nog, neem dan contact met ons op.

Filmpje over de PPMO test

Opleiding

Na ongeveer 1,5 jaar ben je opgeleid tot een volledig inzetbare brandweervrijwilliger. Je volgt 1 avond in de week de opleiding en hebt 1 avond in de week een oefenavond. Je kunt ook de dagopleiding volgen.
Goed opgeleid en getraind zijn, is een voorwaarde voor een brandweervrijwilliger. Dus ga je een paar keer per jaar naar een oefencentrum voor je opleiding of oefening.
Filmpje opleiding brandweer manschap
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box