Kazerne Deventer

Over de kazerne

Bij kazerne Deventer zijn zowel beroeps als brandweervrijwilligers actief. De beroepsbrandweer draait 24-uursdiensten en is tijdens een dienst aanwezig op de kazerne. De dagdienst Deventer is een groep collega’s die ook een ‘koude’ functie hebben binnen de brandweer, bijvoorbeeld in de werkplaats vanuit Beheer & Techniek of als brandveiligheidsadviseur vanuit het team Risicobeheersing.

De diversiteit aan risico’s in de stad Deventer (oude binnenstad, (zware) industrie, hoogbouw, spoor, snelweg en water) maken het werk uitdagend en motiveert ons om de beste brandweerzorg te leveren! Dit doen we samen met de beroepsploegen, dagdienstpersoneel en vrijwilligers die 24/7 klaar staan voor de samenleving en inwoners van Deventer!

Een Dag in de 24-uurs Ploeg van Brandweer Deventer:

Bij Brandweer Deventer begint de dag om 08:00 uur met de overdracht en briefing van de dienstdoende ploeg. Tijdens deze briefing worden de belangrijkste gebeurtenissen en taken voor de komende 24 uur besproken.

Om 08:30 uur begint de voertuigcontrole. Dit is een belangrijke taak waarbij de voertuigen en uitrusting grondig worden geïnspecteerd zodat alles in perfecte staat is en klaar voor gebruik in geval van een incident.

Na de voertuigcontrole is het tijd om te oefenen. Vanaf 10:15 uur worden verschillende scenario’s nagebootst om  vakbekwaamheid te blijven.

Rond 12:00 uur is er een moment van ontspanning met een gezamenlijke lunchpauze.

Na de pauze, om 13:00 uur, beginnen de werkzaamheden voor Beheer en Techniek. Dit omvat taken zoals onderhoud in de ademluchtwerkplaats, de slangenwerkplaats, de werkplaats en schoonwerken. Voor Vakbekwaamheid maken we een oefenplanning voor de ploegen en worden er oefeningen voorbereid. Risicobeheersing is ook een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden, dit gaat met name om melding van ingebruikname van openbare grond, wat vooral relevant is voor de bereikbaarheid van de oude binnenstad van Deventer

Om 15:00 uur is er een gezamenlijk koffiemoment.

Na de koffie gaan de werkzaamheden voor Beheer en Techniek, Vakbekwaamheid en Risicobeheersing verder tot 16:45 uur. Dan is het tijd om te sporten onder begeleiding van een instructeur.

Om 18:00 uur wordt er gezamenlijk gegeten en begint de wachtdienst. Dit betekent dat de ploeg paraat staat om uit te rukken bij een incident.

De dienst eindigt de volgende ochtend om 08:00 uur, waarna de ploeg de dienst overdraagt aan de volgende ploeg.

 

 

 

Kazerne Deventer

Informatie over kazerne Deventer:

Kazerne Deventer heeft 28 vrijwilligers en 39 beroeps in dienst.

De beroeps bedienen de volgende specialismen: duikteam, HV-2, redvoertuig, boot, reddingskussen en gaspakken

De vrijwilligers/dagdienst bedienen de volgende specialismen: verzorging ademlucht, tankwagen, WTS-1500 en schuimcontainer

Deventer beschikt over 2 tankautospuiten, een duikwagen, redvoertuig, tankwagen, HV-2, WTS-1500, boot met trekkend voertuig, gaspakkencontainer, schuimcontainer en dienstvoertuigen

De vaste oefenavond van de vrijwilligers is op maandagavond

Jeugdbrandweer

Deze kazerne heeft een jeugdbrandweerkorps. Bij de jeugdbrandweer leren kinderen over een aantal aspecten van het brandweervak. Hierdoor kunnen kinderen makkelijker doorstromen naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer. Veel van onze brandweercollega’s zijn hun brandweercarrière gestart bij de jeugdbrandweer.

Lees hier meer over de jeugdbrandweer

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box