Brandende droogkamer Finsterwolde snel onder controle

  • Finsterwolde
  • 28 juli 2018

Zaterdagmiddag omstreeks 4u werden de collega’s van Finsterwolde gealarmeerd voor een brandmelding op het bedrijfsterrein van palletfabriek PKF Post in Finsterwolde. Ook bij deze derde zeer grote brand dit weekend kon snelle opschaling erger voorkomen.

Opschaling
Na de melding van rookontwikkeling op het bedrijfsterrein trof de brandweer ter plaatse een uitslaande brand aan in een droogkamer. De eerste inzet richtte zich op het verzorgen van de waterwinning en het afschermen van stapels pallets rondom de brand. Medewerkers van het bedrijf waren intussen druk doende met heftrucks om brandbaar materiaal weg te rijden.

De brand ontwikkelde zich snel en binnen afzienbare tijd bezwijkte de beplating van de droogkamer en werden stapels pallets aangestraald door de brand. Circa twintig minuten na de eerste alarmering werd er dan ook door geschaald naar zeer grote brand en kwam ondersteuning vanuit Winschoten, Bad Nieuwe Schans, Scheemda en Hoogezand.

Nafase
De brandweer kon de brand daardoor snel controleren en korte tijd later werd het sein brand meester gegeven. Elkaar afwisselende blusploegen zijn nog tot diep in de nacht bezig geweest met nabluswerkzaamheden op het terrein.

Tijdens het incident heeft een medewerker van het bedrijf rook ingeademd. Twee brandweerlieden hebben brandwonden opgelopen. Allen hebben zich onder behandeling van ambulancepersoneel laten stellen; geen van hen hoefde mee naar het ziekenhuis. Na afloop van het incident is de situatie aan het bedrijf overgedragen.

Delen