Gezocht: duikers voor de post Urk

Je bent op je werk en je pieper gaat: een auto te water bij jou in de buurt. Binnen een minuut schakel je om van je normale werk naar reddingswerk. Je komt snel in actie zonder dat je van tevoren weet wat er precies aan de hand is. Ben jij daar tegen opgewassen? Dan is brandweerpost Urk op zoek naar jou.

Brandweerpost Urk zoekt gemotiveerde vrijwilligers die zich als brandweerduiker willen inzetten voor de veiligheid van anderen. Mannen en vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan. Werken bij de brandweer betekent dat wanneer je pieper gaat je beschikbaar bent. Op verschillende momenten van de dag én de nacht.

Selectie

Brandweerpost Urk zoekt heel specifiek duikers. Dit betekent dat je direct na een selectieprocedure start met de duikopleiding. Vervolgens volg je de opleiding tot manschap, waarna je je brandweercollega's ook kunt bijstaan in het bestrijden van branden en het verlenen van hulp bij andere ongevallen dan waterongevallen.

Welke eisen stellen we aan je?

  • Je werkt en woont in Urk. Of: je werkt buiten Urk, maar in ploegendienst waardoor je overdag regelmatig beschikbaar bent
  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je werkt graag in teamverband
  • Je bent hulpvaardig en sportief
  • Je houdt van uitdaging en weet van aanpakken
  • Je bent bereid voor de pittige opleiding een deel van je vrije tijd op te offeren 

Voel je je aangesproken?
Kom dan eens langs op onze oefenavonden op donderdag of neem contact op met de plaatselijke duikcoördinator Albert Kramer, telefoon 06-15378483. Of via mail: albert.kramer@brandweerflevoland.nl.

Urk
De Noord 11
8321 BA Urk
0900-0165

Delen