Flevoland

Jeugdbrandweer

Ben je tussen de 12 en 16 jaar oud? Dan kun je bij Jeugdbrandweer Flevoland. Je krijgt les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft en doet mee aan wedstrijden. En als je het leuk vindt, kun je later naar de echte brandweer. Je kunt bij de jeugdbrandweer blijven tot 18 jaar. Op dit moment zijn er al meer dan 150 jeugdbrandweerkorpsen in Nederland.

Welke jeugdkorpsen zijn er?

In Flevoland hebben de korpsen in Almere, Lelystad, de Noordoostpolder, Zeewolde en Dronten een jeugdafdeling. Lijkt het je leuk om bij de jeugdbrandweer te komen? Vul dan het inschrijfformulier in en stuur het op. Wij nemen daarna contact met je op.

Wat doen we?

Bij de jeugdbrandweer wordt je een aantal aspecten van het brandweervak bijgebracht. Dat gebeurt op de oefenavonden. Brandweermannen en -vrouwen van het brandweerkorps leiden deze oefenavonden. Daarbij is één van de doelstellingen dat de jeugdleden kunnen doorstromen naar de vrijwillige of beroepsbrandweer. Bij veel brandweerkorpsen in Flevoland werken mensen die hun brandweercarrière bij de jeugdbrandweer zijn begonnen.

Ben je tussen de 12 en 15 jaar? Dan doe je mee bij de junioren. Daarna ben je aspirant tot je 18 jaar bent.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box