Top of this page
Skip navigation, go straight to the content

Welkom op de website van Brandweer

Welkom op de website

Bas van Toor (bekend als clown Bassie) vertelt over de brand in zijn woning

Brandweer Zuid-Holland Zuid heeft donderdag 30 oktober 2014 een bijeenkomst voor leidinggevenden van thuiszorgmedewerkers georganiseerd in het kader van de Nationale brandpreventieweken. Tijdens deze bijeenkomst hebben zij voorlichting gekregen over brandveiligheid in reguliere woningen en heeft Bas van Toor (bekend als clown Bassie) zijn verhaal gedeeld. Daarnaast werd een e-learning uitgereikt. Dit allemaal met als doel om de bewustwording over brandveiligheid te vergroten en daarmee (gewonden bij) brand te voorkomen.

Onbetrouwbare telefoonlader zorgt voor brand in woning Dordrecht

In de ochtend van dinsdag 7 oktober is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een woning aan de J.J.L. ten Katestraat in Dordrecht. De brand is ontstaan is door een onbetrouwbare telefoonlader. In de directe nabijheid van de contactdoos lagen kleren en een plastic tas, waardoor de brand zich snel kon verspreiden. De bewoner heeft geprobeerd de brand uit te maken en raakte daarbij gewond. Hij is met brandwonden aan handen en voeten met een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Vrijwilligers gezocht!

De brandweer Zuid-Holland Zuid is op zoek naar gemotiveerde collega's. Naar mannen én vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan, die zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen. Versterk jij ons team?

Thema's

Contactgegevens

Heeft u vragen over brandveiligheid?

Heeft u vragen over brandveiligheid?

meer

Veilig klussen

Verven

Denk aan uw brandveiligheid!

meer

Veilig op pad

bbq-209

(Brand)veiligheid op vakantie

meer

Bent u op zoek naar de brandweer bij u in de buurt?