Jaarlijkse oefenweek jeugdbrandweer van start

  • Utrecht
  • 17 juli 2014

Ruim 150 jongens en meiden van 11 jeugdbrandweerkorpsen zijn er helemaal klaar voor: op 19 juli start hun jaarlijkse oefenweek. Tijdens deze oefenweek logeren ze op een groot kampeerterrein aan het Erkemederstrand in Flevoland en ondernemen ze allerlei activiteiten die in het teken staan van het brandweervak.

 

Oefenweek

De Kleurrijke Jeugdbrandweer Oefenweek (KJO) is een jaarlijks terugkerende oefenweek voor de jeugdbrandweerkorpsen uit de provincie Utrecht. Het doel van de oefenweek is om de leden van de deelnemende jeugdbrandweerkorpsen een leuke week te bezorgen en tegelijkertijd wat aspecten van het brandweervak bij te brengen. De KJO wordt al een aantal jaar gehouden op het Erkemederstrand in Zeewolde. De oefenweek is van 19 t/m 23 juli 2014.

 

oefenweek2Deelnemende korpsen
De deelnemende korpsen zijn Utrecht, de Bilt, Veenendaal, Zeist, Breukelen, Bunnik, Houten, IJsselstein, Benschop en Zeewolde. Dit jaar verwelkomt Veiligheidsregio Utrecht ook voor het eerst korps Maarssen.

 

Programma

Op het programma staan diverse spellen en wedstrijden, waaronder een brandweer-zeskamp. Het evenement wordt op dinsdag 23 juli afgesloten met een bonte avond, waarna het opruimen kan beginnen.

 

oefenweek4Jeugdbrandweer in Nederland
In Nederland zijn meer dan 150 jeugdbrandweerkorpsen actief. In deze korpsen wordt jongens en meiden de basisbeginselen van het brandweervak bijgebracht. Daarbij is een van de doelstellingen dat kinderen door kunnen stromen naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer. Zo zijn bij een groot aantal brandweerkorpsen mensen werkzaam die hun brandweercarrière bij de jeugdbrandweer zijn begonnen.

 

Meer informatie

Voor up-to-date informatie over de oefenweek, volg de deelnemers op Twitter via @KJOefenweek en gebruik #KJO2014. Fotoverslagen zijn te vinden op de Facebookpagina. Meer informatie over de oefenweek en de jeugdbrandweer vindt u op deze pagina.

 

Noot voor de pers

Pers is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. Neem voor meer informatie contact op met oefenleider Marcel de Vries: 06-22691738.

 

Voorbereidingen voor oefenweek 2014 in volle gang

 oefenweek1oefenweek3 

 

Een impressie van de oefenweek in 2013

 oefenweek5 oefenweek6

Delen