Herdenking brandweer collega's

  • Utrecht
  • 17 juni 2017

Zaterdag 18 juni 2016 vindt voor de zesde keer de jaarlijkse herdenking voor genodigden bij het Nationaal Brandweermonument plaats. Tijdens de herdenking wordt stilgestaan bij de moed en daadkracht van de brandweercollega's die sinds 5 mei 1945 zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak.

 

Herdenken is belangrijk

Voor de brandweer is het herdenken van omgekomen collega's belangrijk. Het overlijden van collega's tijdens de uitoefening van ons vak maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en brandweervrouw niet zonder risico's is. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de gelegenheid om samen de pijn rond het verlies te delen en te verwerken. Naast een plek om te herdenken wordt stilgestaan bij het feit dat brandweermensen 24/7 klaar staan voor de samenleving. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven.

 

Nationaal Brandweermonument
Het nationale monument is er voor alle brandweermensen van Nederland. Het is een aanvulling op de herdenkingsplaatsen die in de eigen gemeente of kazerne zijn ingericht voor omgekomen brandweercollega's. Het Nationaal Brandweermonument ligt in een prachtige natuurlijke omgeving aan de Kemperbergerweg 783 in Arnhem en dagelijks te bezoeken tussen 8.00 uur en 18.00 uur.

Delen