De Regionale Alarmcentrale in Utrecht zoekt versterking!

  • Utrecht
  • 07 maart 2019

Team Meldkamer Brandweer in Utrecht zoekt versterking. Lijkt jou het wat om als centralist in hét startpunt van hulpverlening te werken?

Klik dan hier om direct te solliciteren!

Als centralist werk je op de meldkamer die via het landelijke alarmnummer 112 direct contact heeft met de burger in nood. Je neemt meldingen aan, vormt snel een goed beeld van het incident en alarmeert op basis daarvan de juiste eenheden en personen. Je onderhoudt contact met de eenheden, coördineert het berichtenverkeer en werkt samen met je collega’s van de meldkamers politie en ambulance. Jij voert de regie over het incident, het aanrijden en alarmeren van de in te zetten eenheden tot dat de eerste brandweereenheid bij het incident arriveert. Het werk is afwisselend en lastig voorspelbaar. Soms is het hectisch, en op andere momenten zijn er minder meldingen. Je verricht dan andere werkzaamheden voor de meldkamer. We zoeken bij voorkeur medewerkers die fulltime beschikbaar zijn maar er zijn ook mogelijkheden voor deeltijd. 

De regionale alarmcentrale van de Veiligheidsregio Utrecht is de plek waar elke brandweerinzet binnen deze regio begint. De RAC is gevestigd in het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid in Utrecht. Er werken zo’n twintig centralisten, in ploegen van twee. Er wordt gewerkt in volcontinurooster (onregelmatig) en flexdiensten. Daarnaast is er een piketregeling waarbij bij veel of grotere incidenten een extra centralist oproepbaar is.

Klik hier voor de volledige vacature en mogelijkheden om te solliciteren.

Delen