Persoonlijke berichten bekijken uit je eigen omgeving
20160625-10u12 GB 025 Oefening WTS Zonnekruidweg - George Bakker.jpg

Kennemerland

Brandveilig Leven

Onder (Brand)Veilig Leven vallen tal van activiteiten om de veiligheid van uw leefomgeving te vergroten. Dit kunnen verschillende initiatieven zijn die het veiligheidsbewustzijn en de zelfredzaamheid vergroten, zoals voorlichting op scholen, huisbezoeken, rookmelderacties, horecabezoeken en brandveiligheidscontroles.

Samen met u zorgen we voor een veilige leefomgeving en stimuleren ieder om daaraan bij te dragen. We vertellen over ons vak en over incidenten zodat u begrijpt wat u zelf kunt doen. Zelfredzaamheid bevorderen zien we als cruciaal in de samenwerking met u.

Zorg

Ook gaan we de samenwerking met zorginstellingen aan, om het veiligheidsniveau te verhogen!

 

Onderwijs

Jong geleerd is oud gedaan. Wij borgen brandveilig leven in het onderwijs.
Wilt u een afspraak maken over voorlichting?

Brandveilig ondernemen

De brandweer start met een nieuwe manier van controleren. Hierbij kunt u als gebruiker van een gebouw met behulp van een digitale checklist uw eigen brandveiligheidscontrole uitvoeren op het moment dat het u uitkomt. We willen met deze methode de controledruk voor u als ondernemer verlagen en u de gelegenheid geven om eenvoudige gebreken snel te corrigeren. 

   

Heeft u vragen over deze manier van controleren, of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Proactie & Preventie. Telefoonnummer 023-5674002 of via ntm@brandweerkennemerland.nl.

 

Folder

Bij de controle die u zelf uitvoert, ligt de nadruk op het gebruik van het gebouw (o.a. vluchtroutes) en de brandveiligheidsvoorzieningen (o.a. brandblusmiddelen en eventuele andere installaties).

Werken bij Brandweer Kennemerland

Werken bij Brandweer Kennemerland is je professioneel inzetten voor de veiligheid van je woon- of werkomgeving. Wij zoeken brandweervrijwilligers die werken en/of wonen in de gemeenten waar wij vacatures hebben.

Zoekt u naast uw dagelijkse werkzaamheden een spannende bijbaan in een veelzijdige en afwisselende werkomgeving? Brandweer Kennemerland heeft regelmatig behoefte aan nieuwe collega brandweervrijwilligers.

Vacatures vrijwilligers

Brandweer Kennemerland is op zoek naar enthousiaste nieuwe collega's brandweervrijwilligers.

Overzicht folders over brandveiligheid

Meer weten over brandveiligheid in een handig overzicht? Bekijk onze folders.

De beste rookmelder

Kies altijd voor een goedgekeurde rookmelder. En gebruik - wanneer je meerdere rookmelders ophangt - rookmelders die je met elkaar kunt verbinden.

Social media Kennemerland

Wij gebruiken cookies