20201210 152532 BIJGESNEDEN

Kennemerland

Brandveilig Leven

Onder (Brand)Veilig Leven vallen tal van activiteiten om de veiligheid van uw leefomgeving te vergroten. Dit kunnen verschillende initiatieven zijn die het veiligheidsbewustzijn en de zelfredzaamheid vergroten, zoals voorlichting op scholen, huisbezoeken, rookmelderacties, horecabezoeken en brandveiligheidscontroles.

Samen met u zorgen we voor een veilige leefomgeving en stimuleren ieder om daaraan bij te dragen. We vertellen over ons vak en over incidenten zodat u begrijpt wat u zelf kunt doen. Zelfredzaamheid bevorderen zien we als cruciaal in de samenwerking met u.

Zorg

Ook gaan we de samenwerking met zorginstellingen aan, om het veiligheidsniveau te verhogen!

 

Onderwijs

Jong geleerd is oud gedaan. Wij borgen brandveilig leven in het onderwijs.
Wilt u een afspraak maken over voorlichting?

Werken bij Brandweer Kennemerland

Brandweer Kennemerland zoekt enthousiaste mannen en vrouwen om ons korps te komen versterken. Heb je hart voor je woonplaats of de gemeente waar je werkt en heb je altijd al bij de brandweer gewild? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wij zoeken personen die werken en/of wonen in de gemeenten waar wij kazernes hebben, maar waar de kazerne niet 24 uur bemand is door beroepsbrandweer. Afhankelijk van de kazerne waar je solliciteert, vragen wij of je 's avonds, in het weekend of misschien juist overdag beschikbaar wil zijn. Dit gebeurt in overleg en nadat je een opleiding hebt gevolgd.

Gezocht: brandweerman / brandweervrouw voor minimaal 5 uur in de week.

Overzicht folders over brandveiligheid

Meer weten over brandveiligheid in een handig overzicht? Bekijk onze folders.

De beste rookmelder voor jou

Rookmelders zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en prijsklassen. Kies altijd voor een goedgekeurde rookmelder. Het Europese keurmerk EN 14604 houdt in dat de rookmelder voldoet aan de noodzakelijke kwaliteitseisen ten aanzien van productinformatie, onderhoud, duurzaamheid en milieuaspecten. Alleen rookmelders met dit keurmerk mogen nog worden verkocht.

Let er bij de aanschaf op of de rookmelder werkt op batterijen die jaarlijks vervangen moeten worden of dat er een batterij in de melder zit die vijf of tien jaar meegaat. Een rookmelder met een batterij die meerdere jaren werkt, is bij aanschaf wel duurder maar levert veel gemak omdat je niet steeds weer een  nieuwe batterij hoeft te plaatsen.

Social media Kennemerland