Jeugdbrandweer Kennemerland

Aanmelden

Stuur een e-mail naar jeugdbrandweer@vrk.nl. Vermeld daarin:

 • brandweerpost van je keuze
 • je naam, geboortedatum, adres gegevens
 • naam, e-mailadres en telefoonnummer van je ouders/verzorgers waar wij contact mee op kunnen nemen.

Of vul het onderstaande formulier in.

Jeugdbrandweer Kennemerland

"(Verplicht)" geeft vereiste velden aan

Bij welke jeugdbrandweerpost wil je je aanmelden?(Verplicht)
(of allergieën, medische bijzonderheden)
De gegevens die je met dit formulier naar ons stuurt worden niet opgeslagen en niet bewaard in een database.

Beverwijk

De Jeugdbrandweer van post Beverwijk is opgericht in 1994 en bestaat dus al heel wat jaren. Met een aantal enthousiaste jeugdleiders (die allen werkzaam zijn binnen de brandweer) leren wij jongeren tussen de 12 en 18 jaar de basisprincipes van het brandweervak. Dit doen wij om jongeren kennis te laten maken met hulpverlening. Bij interesse en gebleken geschiktheid kunnen zij ook doorstromen naar de vrijwillige brandweer.

Op de oefenavonden leren de jeugdleden van alles, onder andere basis brandbestrijding en levensreddend handelen, maar daarnaast ook algemene vaardigheden zoals samenwerken en communiceren met elkaar. Ook worden er theorielessen gegeven om goed voorbereid te zijn op de jaarlijkse toetsen. Bij de Jeugdbrandweer zijn er twee diploma’s te behalen, het juniorendiploma en het aspiranten diploma. Al met al een leerzame en gezellige hobby!

De Jeugdbrandweer van post Beverwijk oefent elke woensdagavond. Wij hebben als uitgangspunt om 18.50 uur compleet te zijn, om zo 19.00 uur te starten met de oefeningen, al dan niet op locatie. De oefenavond eindigt rond 20:45. Een paar keer per jaar komen wij op wisselende tijden bijeen om naar wedstrijden te gaan, toetsen te doen, een dagje weg naar bijvoorbeeld een pret- of avontuurpark of te assisteren bij een lokaal evenement.

Meer weten? Neem dan contact op met de heer S. Koelman (coördinator) beverwijk@jeugdbrandweer.nl.

Haarlemmermeer

Jeugdbrandweer Haarlemmermeer is opgericht in mei 1964. In de Haarlemmermeer zijn er vier vrijwillige posten met een Jeugdbrandweer. Er wordt op de volgende avonden geoefend:

 • Badhoevedorp, Zeemanlaan 50 – Maandag van 18.45 tot 20.45 uur
  Contactpersoon: S. Molenaar via Badhoevedorp@jeugdbrandweer.nl.
 • Lisserbroek, Lisserweg 720 – Maandag van 19.00 tot 22.00 uur
  Contactpersoon: B. Mens via Bart.Mens@Lycos.nl of tel. 06 239 280 36.
 • Halfweg/Zwanenburg, Beatrixstraat 2 (Halfweg) – Woensdag van 19.00 tot 21.00 uur
  Contactpersoon: D. v. Zanten via Dvanzanten@vrk.nl of tel. 06 505 351 43.
 • Rijsenhout, Schouwstraat 11 – Maandag van 19.00 uur tot 21.00 uur
  Contactpersoon: P. Peereboom via ppeereboom@vrk.nl of tel. 06 168 361 99.

Deze ploegen werken nauw samen met Texel, Amstelveen, Noordwijkerhout en Hillegom en samen vormen we de Kring. We houden kringwedstrijden en een eindoefening. Hierbij houden 100 jeugdleden een grote brandbestrijding en sluiten af met een BBQ.

Meer weten over de jeugdkorpsen in Haarlemmermeer? Neem dan contact op met één van bovengenoemde contactpersonen.

Heemskerk

Eind 1996 is in Heemskerk de Jeugdbrandweer opgericht. Per seizoen zijn er gemiddeld 12 jeugdleden die onder leiding van ca. 4 jeugdleiders (vrijwilligers Brandweer Post Heemskerk) worden opgeleid tot manschap.

Er wordt op de volgende avond geoefend:

 • Donderdagavond, buiten de schoolvakanties, van 19.00-21.00 uur in de maanden september tot juli ieder jaar.

Naast de gebruikelijke theorie wordt er veel aan praktijkhandelingen gedaan van korte oefeningen tot volledige inzetjes. De inzetjes worden zowel met lage druk als met hoge druk gedaan. Dit wordt gedaan met een eigen Jeugdbrandweer voertuig type MSA. Daarnaast mag met medewerking van de Brandweer Post Heemskerk gebruik gemaakt worden van een volwaardige tankautospuit. Uiteraard als deze niet is ingezet voor een uitruk.

Heemstede en Bennebroek

Jeugdbrandweer Heemstede & Bennebroek is opgericht in 1974. In het jeugdbrandweerkorps zitten maximaal 14 leden. Bij meer aanmeldingen kom je op een wachtlijst.

Om lid te worden moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • Je bent bij aanvang minimaal twaalf maar niet ouder dan vijftien jaar. Inschrijven mag in het jaar dat je twaalf wordt.
 • Je woont in de gemeente Heemstede of Bennebroek.
 • Je bent elke maandagavond van 19:25 tot 21:00 uur aanwezig.
 • Je bent vier zaterdagen per jaar beschikbaar

IJmuiden

In september 2000 is onze Jeugdbrandweer opgericht. Waar we begonnen met zwarte overalls en regenlaarzen, lopen we nu in bluspak en bluslaarzen. Waar we vroeger met kruiwagens liepen, beschikken we nu over onze eigen aanvalskar en kunnen iedere gesimuleerde brand aan.

De groep is verdeeld in junioren (12 t/m 15) en aspiranten (16 t/m 18). Deze 12 enthousiaste meiden en jongens oefenen wekelijks onder leiding van een 9 jeugdleiders op diverse locaties. Molens, scholen of boten ons is niets te gek.

Oefenavond

Wij oefenen elke woensdagavond van 19.00 – 21.00 uur en trainen hiermee voor de jaarlijkse wedstrijden of toetsen in het land. Op een oefenavond gaan we een gesimuleerde brand bestrijden die wordt weergegeven met vlammenborden en knetterkasten. Via deze weg wordt kennis gemaakt met het brandweervak.

Meer weten? Neem dan contact op met Rick Klauwers of Joost Bijker, via ijmuiden@jeugdbrandweer.nl.

Zandvoort

De jeugdbrandweer van post Zandvoort is in 2018 opgericht en bestaat dus nog geen jaar. Met een aantal enthousiaste jeugdleiders (allemaal werkzaam binnen de brandweer) leren wij jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar de basisprincipes van het brandweer vak, om zo bij gebleken geschiktheid te kunnen doorstromen naar de “grote brandweer”.

Op de oefenavonden leren de jeugdleden van alles, van het slangen gooien tot het veilig blussen van een gesimuleerde brand. Ook worden er theorie lessen gegeven om goed voorbereid te zijn voor de jaarlijkse toetsen. Bij de Jeugdbrandweer zijn er twee diploma’s te behalen, het junioren diploma en het aspiranten diploma. Al met al een leerzame en gezellige hobby!

De jeugdbrandweer van post Zandvoort oefent elke vrijdagavond. Wij hebben als uitgangspunt om 18:50 compleet te zijn, om zo om 19:00 te starten met de oefeningen, al dan niet op locatie. De oefenavond eindigt rond 20:30. Een paar keer per jaar komen wij op wisselende tijden bijeen om naar andere jeugdposten of locaties te gaan.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box