Kazerne Ommen

Over de kazerne

Bij kazerne Ommen zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

Niet elke dag zal misschien even goed zijn. Maar er zit wel iets goeds in elke dag.

Kazerne Ommen

Bij kazerne Ommen werken 33 vrijwilligers

Als enige kazerne in regio IJsselland beschikt Ommen over een specialistisch natuurbrandbestrijdingsvoertuig CCF. Verder heeft Ommen naast de tankautospuit ook een GWT1500, een veetakel en een waterwagen.

De vaste oefenavond is op woensdag. Dinsdagavond is de controleavond voertuigen voor de chauffeurs.

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box