Kazerne Heesch

Over de kazerne

Brandweer Heesch is een korps dat bestaat uit 22 vrijwilligers. De kazerne kan rekenen op de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Vrijwilligers wonen of werken (thuis) in de omgeving van de kazerne. Ook kan het zijn dat ze in ploegendienst werken, zodat er in de dagsituatie regelmatig een beroep kan worden gedaan op hen. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden, een dankbare taak!

Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met een ‘gewone’ baan. De opleiding is hetzelfde als die van de beroepsbrandweer. Het verschil met de beroepscollega’s is dat zij een dagtaak hebben bij de brandweer en op de kazerne aanwezig zijn. Vrijwilligers worden opgeroepen en komen naar de kazerne.

Word vrijwilliger bij de brandweer!

De brandweer staat 24/7 paraat en daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Voel jij je betrokken bij jouw woon- en werkomgeving en wil jij je hiervoor inzetten? Dan dagen wij jou uit om te solliciteren als brandweervrijwilliger bij brandweer Heesch!

Word brandweer bij brandweer Brabant-Noord

We delen samen lief en leed. Automatisch is de vrijwilliger lid van een actieve personeelsvereniging. Enkele keren per jaar worden er leuke activiteiten georganiseerd. Ook aan de overige gezinsleden wordt dan gedacht, want bij de brandweer gaan doe je niet alleen, de thuisbasis is hierin ook erg belangrijk!

Voertuigen en specialismen

De kazerne beschikt over één tankautospuit (roepnummer 21-1731), een waterwagen (roepnummer 21-1761) en een manschappenbus. Samen zijn onze voertuigen goed voor +/- 100 uitrukken per jaar.

Ben je benieuwd of de wereld van de brandweer iets voor jou is?

Maak je interesse kenbaar en neem contact met ons op. Of kom eens langs op de kazerne! Brandweer Heesch heeft op maandagavond de wekelijkse oefenavond.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box