Kazerne Diemen

Over de kazerne

De brandweer van Diemen stamt uit 1928 toen na een ernstige boerderijbrand een echte brandweerauto gekocht werd. De toenmalige burgemeester riep enthousiaste mannen op om een vrijwillige brandweer te vormen en binnen no time werd een vereniging opgericht, die de brandweertaak namens de gemeente uitvoerde. De commandant was een enthousiaste techneut, die al snel een aantal slimme uitvindingen deed en zelfs een complete autospuit bouwde op basis van een oude handspuit. Later vond hij een speciale slangenbrug voor trams uit.

Oorspronkelijk kreeg het korps deels onderdak bij een particulier (Garage Oostenrijk) en later werd er zelfs een speciale garage gebouwd. Met de verplaatsing van de dorpskern en de sloop van de oude kern moest ook die kazerne plaats maken en in 1969 kreeg men een prachtige kazerne met een reuzengrote kantine, die in het begin ook door andere instellingen gebruikt werd.

Kazerne Diemen is onderdeel van Brandweer Amsterdam-Amstelland en wordt bemand door vrijwilligers, overdag aangevuld met collega’s uit de regio.

Kazerne Diemen zoekt versterking

De vrijwillige brandweer van Diemen is op zoek naar nieuwe collega’s. Woon of werk jij op ±4 minuten van de kazerne in Diemen?

Vul het formulier in om met ons in contact te komen. Dan plannen we een afspraak in op de kazerne.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box