Kazerne Dalfsen

Over de kazerne

Bij kazerne Dalfsen zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

De kazerne van Dalfsen is centraal gelegen in het dorp, langs de rondweg, zodat er snel kan worden uitgerukt. Bij de brandweer van Dalfsen zijn 25 vrijwilligers actief, zowel mannen als vrouwen. De ploeg bestaat uit mensen van alle leeftijden. Elke donderdagavond oefent de hele ploeg van 20:00 tot 22:00 uur. U kunt ons dan in het dorp tegenkomen.

Wij zijn geen helden, we hebben gewoon passie voor het prachtige brandweervak!

Als bijzonderheid hebben we een actieve groep Jeugdbrandweer. Bij de jeugdbrandweer wordt alleen het onderdeel brand geoefend, zonder het gebruik van ademlucht. Er wordt getraind voor wedstrijden en Dalfsen staat vaak in de top van Nederland. In 2014 was de jeugdbrandweer zelfs Nederlands kampioen! Een aantal van de huidige brandweercollega’s zijn ooit begonnen bij de jeugdbrandweer.

Kazerne Dalfsen

Informatie over kazerne Dalfsen:

Bij kazerne Dalfsen werken 25 vrijwilligers

Kazerne Dalfsen beschikt over een tankautospuit, een bosbrandbestrijdingsvoertuig, mobiele commando unit, een veetakel en een dienstbus

We oefenen elke week op donderdagavond

Jeugdbrandweer

Deze kazerne heeft een jeugdbrandweerkorps. Bij de jeugdbrandweer leren kinderen over een aantal aspecten van het brandweervak. Hierdoor kunnen kinderen makkelijker doorstromen naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer. Veel van onze brandweercollega’s zijn hun brandweercarrière gestart bij de jeugdbrandweer.

Lees hier meer over de jeugdbrandweer

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box