Kazerne Bovenkarspel

Over de kazerne

De ploeg in Bovenkarspel bestaat uit 28 enthousiaste brandweervrijwilligers, van wie 1 aspirant. Elke maandagavond komen we bij elkaar om te oefenen. In de afgelopen jaren zijn we tussen de 100 en 120 keer per jaar uitgerukt voor incidenten. Brandweer Bovenkarspel beschikt over een 4×4 tankautospuit. Daarnaast heeft de kazerne een specialistisch voertuig dat grote hoeveelheden water kan verplaatsen over een maximale afstand van 1500 meter. Om ook in de nabije toekomst beide voertuigen te kunnen bemannen zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers om onze ploeg te versterken.

Een deel van onze brandweerploeg doet jaarlijks mee aan de landelijke brandweerwedstrijden, waarbij we afgelopen jaar bij de beste 24 ploegen van Nederland zijn geëindigd, klasse brandbestrijding. Daarnaast organiseren we door het jaar heen enkele leuke uitjes. Denk aan teambuilding en een jaarfeest.

Brandweer Bovenkarspel iets voor jou?

Je bent welkom om tijdens een van onze open oefenavonden een vrijblijvend kijkje te komen nemen in onze kazerne. De open oefenavonden vinden plaats op maandag 23 oktober en maandag 30 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. Meld je aan via dit formulier.

Is de brandweer iets voor jou?

Beleef het tijdens een open oefenmoment bij de kazerne in de buurt waar jij woont en/of werkt.

Aanmelden
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box