Hoe kies ik een leverancier?

Als gebouwgebruiker die rechtsreeks moet/wil doormelden naar de brandweermeldkamer bent u tot 29 juli 2020 nog abonnee van de Veiligheidsregio op het OMS van de meldkamer. Vóór 29 juli dient u zelf een OMS-dienstverlener te kiezen voor de periode vanaf 29 juli 2020 en hiermee een overeenkomst aan te gaan. Dat geldt ook als u vanaf 29 juli 2020 gebruik wilt blijven maken van de huidige OMS-dienstverlener Robert Bosch BV!

De veiligheidsregio heeft momenteel met elke OMS-abonnee een aansluitovereenkomst afgesloten. Bij het van rechtswege beëindigen van de concessieovereenkomst tussen Bosch en de drie Veiligheidsregio's in Noord-Nederland op 29 juli 2020 eindigen ook de aansluitovereenkomsten met de veiligheidsregio’s; de Veiligheidsregio's zeggen de aansluitovereenkomst met elke OMS-abonnee op per 29 juli 2020. Hiervan ontvangt u bericht in het eerste kwartaal van 2020. Vanaf 29 juli 2020 bent u als gebouwgebruiker dus geen abonnee meer van de Veiligheidsregio, maar bent/blijft u klant van een zelf gekozen OMS-dienstverlener.

Mogelijke OMS-dienstverleners vanaf 29 juli 2020
U kunt binnenkort kiezen uit diverse commerciële OMS-dienstverleners. Deze zijn nu nog niet allemaal bekend. In het eerste kwartaal van 2020 worden op deze site de namen en contactgegevens van de OMS-dienstverleners gepubliceerd die voldoen aan de aansluitvoorwaarden van de meldkamer. Uit deze aanbieders kunt u vanaf dat moment kiezen.

Hoe kies ik een OMS-dienstverlener?
U kunt bij de OMS-dienstverleners die binnenkort worden vermeld op deze site, een offerte aanvragen. Mogelijk wordt u ook benaderd door dienstverleners die u een voorstel doen. De ontvangen offertes kunt u vergelijken en uw keuze maken. Als u positief op een offerte reageert, zal de dienstverlener u een overeenkomst ter tekening aanbieden.

Aansluitvoorwaarden meldkamer
De actuele/huidige aansluitvoorwaarden van de meldkamer zijn hier in te zien. In het eerste kwartaal van 2020 zijn ook de toekomstige aansluitvoorwaarden bekend die zullen gelden vanaf 29 juli 2020. Deze zijn te raadplegen op deze site zodra ze zijn vastgesteld door de meldkamer.

Hoe lang duurt het voordat ik na 29 juli 2020 kan doormelden via een (andere) OMS-dienstverlener, nadat ik hiermee een overeenkomst heb afgesloten?
Dit is nu nog niet bekend, maar bij hierbij moet gedacht worden aan zeker vier weken.

 

Delen