Praktische informatie stage en afstuderen

Gaaf dat je onderdeel wilt zijn van onze veelzijdige brandweerorganisatie! We vinden het belangrijk om samen te werken met studenten. Zo brengen jullie een innovatieve, frisse blik mee en zijn jullie onze medewerkers van de toekomst. We bieden verschillende soorten stages: van maatschappelijke stages tot afstudeerplekken op universitair niveau. We geven je graag meer inzicht hoe wij jou kunnen ondersteunen in jouw leertraject.

Open sollicitatie stage

Er zijn stages binnen veel verschillende vakgebieden, zoals communicatie en voorlichting, (bouw)veiligheid, bedrijfskunde, forensisch onderzoek, commerciële economie, financiën, ICT, HRM en psychologie. Om jouw stageverzoek zo goed mogelijk te behandelen, vragen wij het volgende in je motivatie aan te geven:

  • Voor welk team of welke richting je belangstelling hebt. Waar liggen je interesses?
  • Welke opleiding je op dit moment volgt.
  • Naar welke stage je op zoek bent: snuffelstage, oriëntatie, meewerk- of afstudeerstage.
  • Wat maakt jouw stageopdracht uitdagend?
  • De start- en einddatum van de stageperiode.
  • Het aantal uren per week.

Typen stages

Maatschappelijke stages

Van studenten van de middelbare school wordt verwacht dat zij een aantal uren (8 tot 40 uur) vrijwilligerswerk doen als onderdeel van hun lesprogramma. Het is een manier om onder schooltijd kennis te maken met de samenleving.

Mbo-stages

Studenten van de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werken drie tot vier dagen in de week bij een leerbedrijf. Brandweer Twente beschikt over een SBB-erkenning, uitgegeven door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

Hbo- en wo-stages

Voor hbo- en wo-studenten zijn regelmatig uitdagende (onderzoeks)opdrachten beschikbaar. Maak gebruik van een open sollicitatie of solliciteer gericht op een openstaande vacature voor stage of afstuderen!

Bijzondere stages

In de afgelopen jaren hebben wij stageplekken geboden aan een studenten van Attendiz, een scholengemeenschap voor speciaal onderwijs. Ook hebben we een student afkomstig uit het praktijkonderwijs, om precies te zijn een leerweg binnen het voorgezet onderwijs dat leidt op naar arbeid, onder weten te brengen in onze organisatie.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box