Beroepsbrandweer

Op het eerste gezicht is de brandweer een organisatie als alle andere. Maar zodra het alarm afgaat, verandert de brandweer in een strak georganiseerde, geoliede machine. Er ontstaat een hiërarchische commandostructuur met manschappen, bevelvoerders en officieren van dienst. En dat moet natuurlijk ook: er is geen tijd voor uitgebreid werkoverleg. Er moet direct gehandeld worden. Zowel door beroepskrachten, als vrijwilligers.

Belangrijk werk

Werken bij de brandweer, voor sommigen een droom, voor anderen een roeping. Werken bij de brandweer brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Dag en nacht klaarstaan voor de gemeenschap om hulp te bieden aan mensen en dieren in nood, bijdragen aan een veilige samenleving, dát is de brandweer. 

Beroepsbrandweer

Beroepsbrandweermensen draaien dagdiensten of 24-uursdiensten op een kazerne. In het geval van 24-uursdiensten slapen ze daar ook. Beroepsbrandweermensen hebben gevarieerde werkzaamheden. Ze oefenen in elk geval wekelijks, volgen opleidingen, controleren hun materieel en sporten om in conditie te blijven. En rukken uit wanneer dat nodig is: dag of nacht.

Opleidingen

Als er vacatures zijn, vindt na sollicitatie een selectieprogramma plaats, waarin we kijken of je geschikt bent om als brandweerman/ -vrouw te werken. Voldoe je aan de aanstellingseisen, dan bieden we je een grondige opleiding om je klaar te stomen voor je taken. Voordat je daadwerkelijk op de brandweerwagen kan uitrukken naar een incident, ben je behoorlijk wat tijd kwijt aan opleiding en training. Het is een pittige opleiding, en niet zonder reden. Je moet minimaal 18 jaar zijn. Ambieer je een officiersfunctie? Voor een voltijds officiersopleiding bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) in Arnhem is een HBO-diploma nodig.

Beroepskrachten

Wil je als beroeps aan de slag? Houd dan goed de regio's in de gaten en volg ze op social media. Niet zo heel vaak worden er beroepskrachten gezocht. Maar als er weer ruimte is voor beroeps, dan worden er vaak ook meteen 6, 12 of 14 krachten gelijkertijd opgeleid. 

Vacatures

Bekijk hier de actuele vacatures van de brandweer en kom bij ons werken

Delen