'Brandweer op school' lespakket

‘Brandweer op school’ is een leerlijn van de brandweer. Het doel is dat je bewust leert omgaan met het herkennen en voorkomen van gevaar en leert wat je moet doen als het toch mis gaat. Ook ontdek je wat de brandweer allemaal doet.

Hoe ziet het lespakket eruit?

Het lesmateriaal is onderverdeeld in een digitaal programma met werkbladen en werkboekjes voor de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8. Voor alle groepen is de opbouw van het lesprogramma gelijk en komen de thema’s herkennen en voorkomen –  ontdekken, waarschuwen en in veiligheid komen – reageren en bestrijden aan bod. De opdrachten zijn divers zodat het materiaal kinderen met verschillende leerstijlen aanspreekt. Iedere les heeft een duidelijke handleiding en toelichting op de lesstof. Hiermee kan je zélf de les geven.

Bezoek de pagina Naar www.brandweeropschool.nl

Brandweer in de klas

Een les van de brandweer bij jou op school. Kan dat? Informeer bij de brandweer bij jou in de buurt wat de mogelijkheden zijn.

Brandweer op School thuis

Je kan ook zelf thuis op onderzoek gaan. Want in ‘Brandweer op School’ vind je verschillende uitdagingen, games en spellen waarmee je zelf aan de slag kunt.

Brandweeropschool.nl

Op brandweeropschool.nl staan de filmpjes en opdrachten die bij de werkboekjes horen. Leerlingen kunnen de opdrachten klassikaal, via het digibord, of individueel maken. Er wordt ook een eindquiz aangeboden waarmee de leerlingen kunnen testen wat ze van de lessen hebben opgestoken.

In het materiaal komen de kerndoelen basisonderwijs Oriëntatie op jezelf en de wereld aan bod:

  • Kerndoel 34 De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.
  • Kerndoel 42 De leerlingen leren onderzoek doen aan materialen en natuurkundige verschijnselen, zoals licht, geluid, elektriciteit, kracht, magnetisme en temperatuur.

Aanvraag gastlessen op school

Leuk dat je interesse hebt in een brandweergastles op school. Een gemiddelde les duurt ongeveer 60 minuten. Niet iedere veiligheidsregio kan deze lessen verzorgen. Maar om dit zeker te weten, neem dan contact op met jouw veiligheidsregio om te informeren naar de mogelijkheden. Dit kun je doen door het aanvraagformulier in te vullen en te versturen.

"(Verplicht)" geeft vereiste velden aan

De aanvraag wordt verstuurd naar de geselecteerde regio; die neemt daarna contact met je op

Gegevens school

Speciaal onderwijs?
Vraagt les aan voor de groep(en)(Verplicht)
Geef hier extra informatie over de groepen of leerlingen. Bijvoorbeeld: schooltype, combinatiegroepen, aantal leerlingen per groep, e.d.
Is er een digibord aanwezig?

Contactpersoon

De gegevens die je met dit formulier naar ons stuurt worden niet opgeslagen en niet bewaard in een database.

Ook interessant?

Was deze informatie nuttig?
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box