'Brandweer op school' lespakket

‘Brandweer op school’ is een leerlijn van de brandweer. Het doel is dat je bewust leert omgaan met het herkennen en voorkomen van gevaar en leert wat je moet doen als het toch mis gaat. Ook ontdek je wat de brandweer allemaal doet.

Hoe ziet het lespakket eruit?

Het lespakket wordt op meerdere manieren aangeboden.

  • Stel zelf je les samen met behulp van werkboekjes en een online omgeving. Deze kun je vinden op www.brandweeropschool.nl. Lees meer hierover.
  • Maak gebruik van kant en klare digitale lessen die worden aangeboden via LessonUp.com. Lees meer hierover.

Wat vind je op Brandweer op School via de website

Het lesmateriaal is onderverdeeld in een digitaal programma met werkbladen en werkboekjes voor de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8. Voor alle groepen is de opbouw van het lesprogramma gelijk en komen de thema’s herkennen en voorkomen – ontdekken, waarschuwen en in veiligheid komen – reageren en bestrijden aan bod. De opdrachten zijn divers zodat het materiaal kinderen met verschillende leerstijlen aanspreekt. Iedere les heeft een duidelijke handleiding en toelichting op de lesstof. Hiermee kan je zélf de les geven.

Bezoek de pagina Naar www.brandweeropschool.nl

Brandweeropschool.nl

Op brandweeropschool.nl staan de filmpjes en opdrachten die bij de werkboekjes horen. Leerlingen kunnen de opdrachten klassikaal, via het digibord, of individueel maken. Er wordt ook een eindquiz aangeboden waarmee de leerlingen kunnen testen wat ze van de lessen hebben opgestoken.

In het materiaal komen de kerndoelen basisonderwijs Oriëntatie op jezelf en de wereld aan bod:

  • Kerndoel 34 De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.
  • Kerndoel 42 De leerlingen leren onderzoek doen aan materialen en natuurkundige verschijnselen, zoals licht, geluid, elektriciteit, kracht, magnetisme en temperatuur.

Wat vind je op Brandweer op School via LessonUp

Met LessonUp geef je digitale en interactieve lessen op het centrale scherm in de klas.
Het lesmateriaal is geheel kosteloos te gebruiken voor het basisonderwijs op ieder niveau. In ons kanaal staan meerdere lessen klaar die je direct kunt gebruiken. Het enige dat je nodig hebt is een laptop, tablet of pc in de klas. Daarmee geef je gemakkelijk en snel les aan jouw leerlingen.

Vergrendeld

Op LessonUp zie je ook lessen die vergrendeld zijn. Dit zijn lessen waar we druk mee bezig zijn. Te zijner tijd komen ze beschikbaar.

Lessen op LessonUp

Lessen onderbouw
Lessen onderbouw
Lessen middenbouw
Lessen middenbouw
Lessen bovenbouw
Lessen bovenbouw

Thuis Brandweer op School

Je kan ook zelf thuis op onderzoek gaan. Want in ‘Brandweer op School’ vind je verschillende uitdagingen, games en spellen waarmee je zelf aan de slag kunt.

Brandweer in de klas

Een les van de brandweer bij jou op school. Kan dat? Informeer bij de brandweer bij jou in de buurt wat de mogelijkheden zijn.

Aanvraag gastlessen op school

Leuk dat je interesse hebt in een brandweergastles op school. Een gemiddelde les duurt ongeveer 60 minuten. Niet iedere veiligheidsregio kan deze lessen verzorgen. Maar om dit zeker te weten, neem dan contact op met jouw veiligheidsregio om te informeren naar de mogelijkheden. Dit kun je doen door het aanvraagformulier in te vullen en te versturen.

"(Verplicht)" geeft vereiste velden aan

Gegevens school

Speciaal onderwijs?
Vraagt les aan voor de groep(en)(Verplicht)
Geef hier extra informatie over de groepen of leerlingen. Bijvoorbeeld: schooltype, combinatiegroepen, aantal leerlingen per groep, e.d.
Is er een digibord aanwezig?

Contactpersoon

De gegevens die je met dit formulier naar ons stuurt worden niet opgeslagen en niet bewaard in een database.

Ook interessant?

Was deze informatie nuttig?
Stel een vraag