Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Vroomshoop

13 mei 2022
Door regio: Twente

Een bedrijfsunit van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Aziëlaan in Vroomshoop is door brand verwoest. Na aankomst van de brandweer is vrijwel direct opgeschaald naar grote brand. De brandweer heeft verdere uitbreiding van de brand naar naastgelegen bedrijfsunits weten te voorkomen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Complexe brand

Op vrijdag 13 mei kwam rond 7 uur bij de meldkamer een melding van een brand in een industriepand aan de Aziëlaan in Vroomshoop binnen. Van achter één van de roldeuren zou veel rook vandaan komen. In het pand bevinden zich verschillende bedrijven. De brandweer probeert binnen overslag naar andere bedrijven in het pand te voorkomen. De brand is niet uitslaand.

Vanuit de autoladder en een drone houdt de brandweer de temperatuur van het dak in de gaten en kan zo ook bepalen wat het effect van de bluswerkzaamheden is. Het dak wordt ook vanuit de autoladder met water gekoeld. Door een deel uit het dak te zagen, kan ook vanaf buiten de brand bestreden worden. In de bedrijfsunit is veel papier en karton opgeslagen. Dit wordt naar buiten gehaald om goed en effectief te kunnen blussen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Drone

Drone Argus heeft vanuit de lucht de hotspots in het pand in beeld gebracht. Zo kon de brandweer binnen heel gericht de blussing inzetten. Het pand staat volledig onder de rook. Ook buiten is sprake van rookoverlast. De brandweer heeft in de naaste omgeving opgeroepen om ramen en deuren te sluiten.

Ten tijde van het uitbreken van de brand waren geen mensen in het pand aanwezig. De oorzaak van de brand is nog onbekend hier wordt nader onder naar gedaan. Eenheden uit de kazernes Vroomshoop, Vriezenveen, Almelo en Den Ham zijn ingezet om de brand te bestrijden.

Op het moment van het verschijnen van dit bericht is de brandweer nog bezig met bluswerkzaamheden.

Foto’s: Brandweer Twente

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box