Brandweer Sint Annaparochie zoekt nieuwe collega’s!

19 oktober 2021
Door regio: Fryslan

Mooi en belangrijk werk in een fantastisch hecht team. En, misschien wel het allerbelangrijkste, de mogelijkheid je zinvol in te zetten voor je omgeving. Grijp die kans en maak deel uit van de brandweer in Sint Annaparochie.

Onze ploeg

De ploeg in Sint Annaparochie bestaat uit 16 enthousiaste leden. Een team wat niet alleen in actie komt bij brand, maar ook bij stormschade, verkeersongevallen of dieren in nood. Als brandweervrijwilliger heb je een mooi en dankbaar vak.

Ben jij…

  • 18 jaar of ouder en fit?
  • Een teamplayer?
  • Niet bang voor kleine ruimtes of hoogtes?
  • Woon en/of werk je op 5 minuten van de kazerne in Sint Annaparochie?

Stap bij ons in!

Om in te kunnen schatten of je het werk en de ploeg leuk vindt, draai je een periode mee met oefenavonden. Daarna maak je de keuze om te starten met de opleiding tot manschap. Deze krijg je van ons. De opleiding duurt ongeveer anderhalf jaar en kun je in de avonduren volgen. Daarna zijn er regelmatig oefenavonden om up-to-date te blijven en als ploeg samen te werken. Aan het einde van de oefenavond is er altijd ruimte om even gezellig bij te kletsen.

We hebben je nodig

Er is brand of een ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Onze post bestaat volledig uit vrijwilligers. Vooral op werkdagen merken we dat er krapte ontstaat in de bezetting. Daarom zoeken we nieuwe ploegleden die vooral overdag beschikbaar zijn.

Wat krijg je van ons?

Werken als brandweervrijwilliger doe je naast je normale werk en je dagelijkse bezigheden. Hiervoor ontvang je een vaste vergoeding met daarnaast een vergoeding voor opleiding, uitruk- en oefenuren. Wij zorgen ervoor dat je tijdens brandweeractiviteiten goed bent verzekerd en veilig kunt werken.

Kun je niet altijd paraat zijn?

Dat snappen we. Daarom is de ploeg groter dan de bezetting die nodig is om uit te rukken.

Brandweervrijwilliger: Ook iets voor jou?

De brandweerploeg van Sint Annaparochie kan versterking gebruiken en zoekt daarom nieuwe ploegleden.

Wil jij een bijdrage leveren aan het redden van mens en dier? Meld je dan aan als brandweervrijwilliger.

Lees het verhaal van Thomas, manschap/chauffeur van Sint Annaparochie of neem contact op met ploegleider Jouke de Haan voor meer informatie, via jp.dehaan@brandweerfryslan.nl.

""

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box