Kazerne Oldemarkt

Over de kazerne

Bij kazerne Oldemarkt zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

Post Oldemarkt in vijf woorden: betrokken, gedreven, vakkundig, flexibel en hecht

De post ligt in de Kop van Overijssel. Het dekkingsgebied omvat onder andere het Nationaal Park Weerribben-Wieden en de dorpen Oldemarkt, Ossenzijl, Kalenberg en De Basse. De post bestaat uit 14 vrijwilligers die 24 uur per dag paraat staan om bij branden, ongelukken en incidenten met gevaarlijke stoffen te in actie te komen. Als extra specialisme beschikt Oldemarkt ook over een meetploeg (Waarschuwings- en VerkenningsDienst). De belangrijkste taak van het team is het uitvoeren van metingen om uitsluitsel te krijgen over het wel of niet aanwezig zijn van gevaarlijke stoffen in de lucht. De WVD-ploeg kan snel in actie komen als het vermoeden bestaat dat er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

 

 

 

Kazerne Oldemarkt

Informatie over kazerne Oldemarkt:

Bij kazerne Oldemarkt werken 14 vrijwilligers (12 mannen en 2 vrouwen)

Als extra specialisme beschikt Oldemarkt ook over een meetploeg (Waarschuwings- en VerkenningsDienst).

Kazerne Oldemarkt beschikt naast een tankautospuit over een tankwagen, personeel/materiaalwagen, een quad en een boot

We oefenen elke week op woensdagavond

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box