Kazerne Leerdam

Over de kazerne

Je bent op je werk en je pieper gaat… een uitslaande brand bij jou in de buurt. Binnen enkele seconden schakel je om van je reguliere werk naar reddingswerk. Je komt snel in actie zonder dat je van tevoren weet wat er aan de hand is. Dag en nacht, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. De brandweer in Leerdam is op zoek naar gemotiveerde collega’s. Naar mannen én vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan, die zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen. Versterk jij ons team?

Bij de brandweer in Leerdam zijn 28 mensen werkzaam die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens. Zij hebben allen een andere baan: ze werken bijvoorbeeld in een garage of in een fabriek. Ze komen pas naar de brandweerkazerne als ze opgeroepen worden. De brandweermensen in Leerdam zijn vrijwilligers. Behulpzaam, deskundig en daadkrachtig.

Oproepbaar

Samen staan de brandweervrijwilligers garant voor het bemensen van de voertuigen bij circa 170 incidenten per jaar in de gemeente Leerdam of daarbuiten. Naast hun fulltime bezigheden zijn zij 365 dagen per jaar oproepbaar: van katten uit de boom en een overstroomde kelder tot een uitslaande brand op het industrieterrein en het bevrijden van zwaargewonde slachtoffers na verkeersongevallen op de weg of in het water.

Wat kun je verwachten?

We bieden jou als vrijwilliger de mogelijkheid om naast je eigen baan of huishouden een professionele, afwisselende, uitdagende, maar vooral een gewaardeerde carrière bij de brandweer op te bouwen. Als vrijwilliger ontvang je een vaste en wisselende vergoeding. Je werkgever moet positief zijn ten opzichte van je vrijwilligerswerk, aangezien je ook onder werktijd kan worden opgeroepen.

Wat vragen we?

Je woont en/ of werkt in Leerdam. Bijvoorbeeld in ploegendienst, fulltime of parttime.
Je bent een enthousiaste man of vrouw en minimaal 18 jaar
Je hebt een goede gezondheid en conditie
Je bent een teamspeler
Je bent bereid om een opleiding te volgen
Dan is de brandweer in Leerdam op zoek naar jou!

Contact
Ben je geïnteresseerd? Heb je vragen? Neem dan contact op met Antonie de Bruijn van brandweerpost Leerdam, door een mail te sturen naar a.de.bruijn@vru.nl

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box