Kazerne Dedemsvaart

Over de kazerne

Bij kazerne Dedemsvaart zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

Kazerne Dedemsvaart

Informatie over kazerne Dedemsvaart:

Bij kazerne Dedemsvaart werken 21 vrijwilligers

Kazerne Dedemsvaart beschikt over de specialisme Verkenningseenheid (WVD) en zijn de vrijwilligers lid van de Handcrew.

De vaste oefenavond is op maandag. Daarnaast is er een ploegoefening op de eerste, derde en vijfde maandag van de maand. De bevelvoerders oefenen op de tweede maandag van de maand. Tot slot oefenen de chauffeurs op de vierde maandag in de maand.

Handcrew natuurbrand Overijssel

Lees meer over Handcrew natuurbrand Overijssel

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box